Πληρότητα έως και 100% σε κάποιες περιοχές το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Σε εξαιρετικό μήνα για τον τουρισμό εξελίσσεται ο Οκτώβριος σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, με την πληρότητα να αγγίζει ακόμα και το 100% σε ορισμένες περιοχές για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

 «Ο Οκτώβρης είναι ένας φανταστικός μήνας για τον ελληνικό τουρισμό και θα καταλήξουμε στο τέλος του μήνα στο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου να έχουμε σούπερ πληρότητες και στους θερινούς προορισμούς και στους χειμερινούς προορισμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά.

Σύμφωνα με τον υπουργό υπάρχει πληρότητα 90% σε Πήλιο και Μάνη, 100% στην Ορεινή Ναυπακτία ενώ μεγάλη είναι η ζήτηση και στην Ήπειρο.

«Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη εξακολουθούμε να έχουμε μεγάλες πληρότητες από Αμερικανούς και Γάλλους. Τα αεροπλάνα πάνε κι έρχονται» είπε.

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε πως τα έσοδα από τον τουρισμό στον προϋπολογισμό του 2022 θα είναι πολύ περισσότερα από τα 15 δισ. που προέβλεπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

 «Σας διαβεβαιώ ότι θα είμαστε αρκετά πάνω από τα 18,2 δισ. του 2019» κατέληξε.

typosthes.gr