Βιασμός 12χρονης: 12 βιαστές εντόπισε η αστυνομία – Συλλήψεις μέσα στην ημέρα

Όλοι «οικογενειάρχες», με προφίλ υπεράνω υποψίας – Καθημερινά προστίθεται υλικό στη δικογραφία

Αδιάκοπη είναι η έρευνα των αστυνομικών που ασχολούνται με την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, καθώς καθημερινά προστίθεται υλικό στη δικογραφία, κυρίως από τις επαφές που γίνονταν μέσω τηλεφώνου και Διαδικτύου με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι θέμα ωρών η έκδοση και νέων ενταλμάτων σύλληψης για ορισμένους εκ των βιαστών του παιδιού αλλά και άλλα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Όπως έχουν διαπιστώσει οι αστυνομικοί, οι κλήσεις στα κινητά τηλέφωνα του κατηγορούμενου Ηλία Μίχου είναι πολλές σε αριθμό και αυτό που προσπαθούν να διαλευκάνουν είναι ποιες από αυτές οδηγούσαν σε ραντεβού με την 12χρονη και ποιες όχι.

Όπως έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής, το κορίτσι είχε στο κινητό τηλέφωνό του την εφαρμογή Viber και μέσω αυτής έμπαινε στην εφαρμογή Blindchat που χρησιμοποιούσε ο 53χρονος.

Αστυνομικές πηγές έλεγαν ότι πολλές από τις επαφές γίνονταν από τα λεγόμενα «πακιστανικά κινητά», που δεν εντοπίζονται, γεγονός που δείχνει ότι ο Ηλίας Μίχος ερχόταν σε επαφή με ανθρώπους μυημένους στην παιδεραστία πού ήξεραν πώς να καλύψουν τα ίχνη τους.

Οικογενειάρχες υπεράνω υποψίας οι βιαστές

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί προσπαθούν να ξεδιαλύνουν πόσοι ήταν οι άντρες που βίασαν το παιδί και πόσα ραντεβού είχαν κλείσει εξηγώντας ότι οι δύο αυτοί αριθμοί δεν συνδέονται καθώς π.χ. ο δεύτερος κατηγορούμενος Ιωάννης Σοφιανίδης είχε βιάσει το παιδί τέσσερις φορές.

Το πιο σοκαριστικό είναι ότι από τις μέχρι στιγμής έρευνες, προκύπτουν τουλάχιστον 12 βιαστές οι οποίοι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν όλοι οικογενειάρχες, με προφίλ υπεράνω υποψίας. «Μόλις γίνουν γνωστά τα ονόματά τους, ο περίγυρός τους θα υποστεί σοκ» σημείωνε πηγή στο protothema.gr. Από αυτούς, έλεγαν οι ίδιες πηγές, οι πέντε έχουν ταυτοποιηθεί και για τους υπόλοιπους η διαδικασία βαίνει προς ολοκλήρωση.

Σε αυτό θα βοηθήσει η διαδικασία αναγνώρισης από την 12χρονη, η οποία επί του παρόντος έχει διακοπεί, καθώς το παιδί είναι σε μεγάλο σοκ και δεν μπορεί να μιλήσει.

Μυστήριο με τον «Μιχάλη»

Οι αστυνομικοί προσπαθούν, παράλληλα, να διαπιστώσουν τον ρόλο ενός άνδρα με το όνομα «Μιχάλης» στον οποίο έχει αναφερθεί η 12χρονη στις καταθέσεις της. Όπως έχει πει το κορίτσι αυτό ήταν το ένα από τα δύο πρόσωπα – το άλλο ήταν ο Ηλίας Μίχος – που έκλειναν τα ραντεβού και συνόδευαν το κορίτσι στις επαφές με τους βιαστές της.

Η 12χρονη για την ώρα δεν έχει πει τίποτε εναντίον της μητέρας της μετά τη σύλληψή της, αντίθετα την προστατεύει, ωστόσο η αστυνομία έχει στοιχεία που δείχνουν τον ρόλο της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Μίχος παγίδευσε το παιδί ως εξής: αρχικά κέρδισε την εμπιστοσύνη της 12χρονης, μετά της παρουσίασε το σκηνικό της φρίκης λες και ήταν παιχνίδι και στη συνέχεια χρησιμοποίησε τον φόβο, εκβιάζοντας το παιδί για να μη μιλήσει, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι ρόλο σε όλο αυτό είχε και η μητέρα του παιδιού.

Πηγή: protothema.gr