«Η Χαλκιδική του πολιτισμού και της τέχνης Volume 2»

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Halkidiki και το BUSINESS MENTALITYσε συνεργασία με το Γραφείο «Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας» διοργανώνουν το webinar με το τίτλο «Η Χαλκιδική του πολιτισμού και της τέχνης», την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 και ώρα 11:00.

Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε στους οργανισμούς πολιτισμού της Χαλκιδικής αλλά και της Κεντρικής Μακεδονίας το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επενδύει στον πολιτιστικό και οπτικοακουστικό τομέα μέσω του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» και στηρίζει δράσεις του πολιτιστικού οι οποίες ενθαρρύνουν τη διακρατική συνεργασία, τις πλατφόρμες, τα δίκτυα και τη λογοτεχνική μετάφραση. Επιπλέον μέσα από το πρόγραμμα οι οργανισμοί θα μπορούσαν να διευρύνουν τις δραστηριότητες τους, ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πανδημία.

Η πανδημία έχει επηρεάσει όλες τις πτυχές της ζωής μας και πολλοί κλάδοι της οικονομίας έχουν δεχθεί σοβαρό πλήγμα. Ο πολιτισμός είναι ένας από τους τομείς που καλείται να αντιμετωπίσει τις σημαντικότερες προκλήσεις. Παραστάσεις ακυρώθηκαν, φεστιβάλ, συνέδρια και εκθέσεις αναβλήθηκαν, ενώ κινηματογράφοι, θέατρα και μουσεία έκλεισαν τις πόρτες τους σε όλη την Ευρώπη. Με αποτέλεσμα οι καλλιτέχνες και οι φορείς του πολιτισμού να μην μπορούν να κερδίσουν τα προς το ζην.

Δηλώσεις συμμετοχής στη διεύθυνση:

https://docs.google.com/forms/d/109AJrzyRQvsTCOS_DvuI-S4x_PHpaLiREx32_lFC6qI/edit

Για πληροφορίες

Εδιάρογλου Χρήστος, Υπεύθυνος Δράσης,

Μέλος της ομάδας του Europe Direct Halkidiki.

Καθημερινά 09:00-16:00