ΟΗΕ: «Παγίδα θανάτου» η διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

“Οι παραδόσεις και η διανομή της βοήθειας πρέπει να γίνονται σε ευρεία κλίμακα και με πλήρη ασφάλεια”, έγραψε ο επικεφαλής της Unrwa Φιλίπ Λαζαρινί
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για του Παλαιστίνιους πρόσφυγες δήλωσε σήμερα ότι η διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα έχει γίνει “παγίδα θανάτου”, επικαλούμενος πληροφορίες από γιατρούς επί του πεδίου που κάνουν λόγο για “μαζικές απώλειες” μεταξύ των λιμοκτονούντων αμάχων.
“Οι παραδόσεις και η διανομή της βοήθειας πρέπει να γίνονται σε ευρεία κλίμακα και με πλήρη ασφάλεια”, έγραψε ο επικεφαλής της Unrwa Φιλίπ Λαζαρινί σε μήνυμα που ανάρτησε στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ. “Στη Λωρίδα της Γάζας, αυτό δεν μπορεί να γίνεται παρά μόνο μέσω των Ηνωμένων Εθνών, κυρίως μέσω της Unrwa”, πρόσθεσε.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters