Ερντογάν στον ΟΗΕ: Στη Γάζα συντελείται γενοκτονία

Ο Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ κάλεσε περισσότερες χώρες να αναγνωρίσουν το Κράτος της Παλαιστίνης, ενώ ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε περισσότερες χώρες να αναγνωρίσουν παλαιστινιακό κράτος, στον απόηχο των πρόσφατων κινήσεων δυτικών δυνάμεων, ενώ ζήτησε παράλληλα την άμεση επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.
«Μια γενοκτονία συνεχίζεται στη Γάζα, ακόμη και τώρα που μιλάμε εδώ, αθώοι άνθρωποι πεθαίνουν», δήλωσε ο Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
«Στη Γάζα δεν διεξάγεται πόλεμος μεταξύ δύο πλευρών. Δεν υπάρχουν δύο πλευρές, πρόκειται για εισβολή, για γενοκτονία, για μια πολιτική μαζικής σφαγής», πρόσθεσε ο Ερντογάν.
«Πρέπει το συντομότερο δυνατό να εξασφαλιστεί κατάπαυση του πυρός. Πρέπει να επιτραπεί η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας και οι υπεύθυνοι αυτής της γενοκτονίας να λογοδοτήσουν», πρόσθεσε
Πηγή: skai.gr