Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση πρόληψης καρκίνου του μαστού στη Νέα Τρίγλια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2025 στο ΚΑΠΗ Νέας Τρίγλιας εκδήλωση για την ενημέρωση σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, σε συνεργασία του Κέντρου Υγείας Νέων Μουδανιών με το Δήμο Νέας Προποντίδας.

Η μαία του Κέντρου Υγείας, Ζέφη Μήτου, ενημέρωσε τους πολίτες για το εθνικό πρόγραμμα πρόληψης «Σπύρος Δοξιάδης», που αφορά την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Όπως επισημάνθηκε, ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τον συχνότερο τύπο καρκίνου στις γυναίκες του δυτικού κόσμου. Η θνητότητα από τη νόσο έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της έγκαιρης διάγνωσης σε πρώιμο στάδιο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σημασία της αυτοεξέτασης των μαστών, που αποτελεί έναν απλό αλλά αποτελεσματικό τρόπο έγκαιρης ανίχνευσης πιθανών αλλαγών. Η κ. Μήτου συνέστησε σε κάθε γυναίκα να αφιερώνει 5 λεπτά κάθε μήνα για αυτοέλεγχο, καθώς αυτή η πρακτική μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Συντονιστής Διευθυντής του Κέντρου Υγείας, Εμμανουήλ Μπέης.