Αθλητισμός για Όλους: Εκδήλωση του Δήμου Κασσάνδρας στο Πευκοχώρι

Μια γιορτή για τη δύναμη του αθλητισμού στη ζωή των παιδιών και την κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών – Πέμπτη 8 Μαΐου, 10:30 π.μ.
Ο Δήμος Κασσάνδρας, με πίστη στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας με ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά, διοργανώνει την Πέμπτη 8 Μαΐου στις 10:30 π.μ., στο Γήπεδο Πευκοχωρίου, μια ξεχωριστή αθλητική εκδήλωση αφιερωμένη στη σημασία του αθλητισμού στην ανάπτυξη των παιδιών, αλλά και στον ρόλο του ως γέφυρα κοινωνικής ένταξης και ενσωμάτωσης προσφύγων και μεταναστών.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Δήμου για την ενίσχυση της συμμετοχικότητας, της αποδοχής και της συμπερίληψης, και απευθύνεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και πολίτες που πιστεύουν ότι ο αθλητισμός δεν γνωρίζει διακρίσεις.
Μέσα από παιχνίδια, αγώνες και ομαδικές δραστηριότητες, παιδιά διαφορετικής καταγωγής θα βρεθούν μαζί στο ίδιο γήπεδο, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η συνεργασία, η προσπάθεια και ο σεβασμός είναι κοινές αξίες που μας ενώνουν.
Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζεται από σχολεία της περιοχής, εκπαιδευτικούς και εθελοντές, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και ενεργού πολιτότητας.
Ο Δήμος Κασσάνδρας καλεί όλους να συμμετάσχουν σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού, του σεβασμού και της κοινής πορείας προς ένα πιο συμπεριληπτικό μέλλον.