Εκδήλωση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο Δημαρχείο Κασσάνδρας

Κυριακή 9 Νοεμβρίου, ώρα 11:00-Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Δήμος Κασσάνδρας, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, σας προσκαλεί σε ανοιχτή εκδήλωση με θέμα:

«Διαχείριση κρίσεων και ενδυνάμωση της ανθεκτικότητας των τοπικών κοινωνιών απέναντι σε έκτακτες καταστάσεις και φυσικές καταστροφές».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν:

τα αποτελέσματα της πρώτης συνάντησης βιωματικού εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε στην Κασσάνδρεια,

καθώς και το Σχέδιο Δράσης που διαμορφώθηκε με τη συμμετοχή πολιτών και εθελοντικών ομάδων, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας και της ετοιμότητας μεταξύ πολιτών, τοπικών αρχών και εθελοντών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όλους τους ενεργούς πολίτες, φορείς και ομάδες εθελοντών που ενδιαφέρονται να συμβάλουν στη βελτίωση της διαχείρισης κρίσεων και στην ενδυνάμωση της τοπικής ανθεκτικότητας.

Ημερομηνία: Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025

Ώρα: 11:00

Χώρος: Δημαρχείο Κασσάνδρας -Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SEE, που στοχεύει στην προώθηση της συμμετοχής των πολιτών στη διαχείριση κινδύνων, την ενίσχυση των δεξιοτήτων των εθελοντών και τη δημιουργία συνεργειών μεταξύ τοπικών φορέων και κοινοτήτων.

Για πληροφορίες: 2310 310649