Η μόδα της Gen Z που προκαλεί αντιδράσεις: Βάζουν… πάγο στην μπύρα

Η αμφιλλεγόμενη τάση νέων

Μία ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη τάση έχει αρχίσει να υιοθετείται από τη Gen Z, σύμφωνα με την οποία επιλέγουν να βάζουν… παγάκια στην μπύρα τους.

Ειδικότερα, νέα έρευνα που διενεργήθηκε, με σκοπό να διαπιστώσει πως επηρεάζει τις συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ η ζέστη, δείχνει ότι το 28% των νέων ηλικίας 18 έως 35 ετών στη Βρετανία βάζουν πάγο στις μπύρες τους το καλοκαίρι.

Αντίστοιχη τάση παρατηρείται, σύμφωνα με τη μελέτη της LG Electronics, και σε άλλα ποτά. Περισσότεροι από το ένα τρίτο των καταναλωτών της Gen Ζ, ποσοστό 35%, δήλωσαν ότι προσθέτουν παγάκια στο κόκκινο κρασί, ποσοστό που ξεπερνά κατά πολύ το 10% στην υπόλοιπη χώρα που απολαμβάνει το ποτό του με πάγο. Το 29% δήλωσαν ότι έτυχαν… ψυχρής υποδοχής στο μπαρ όταν ζήτησαν πάγο στο ποτό τους.

Το ένα πέμπτο των ατόμων ηλικίας 25 έως 34 ετών δήλωσαν ότι η οικογένεια, οι φίλοι, καθώς και οι μπάρμαν, τους έχουν κοροϊδέψει για τη συνήθειά τους αυτή, ενώ ένας στους 10 δεν βάζει πάγο από… φόβο για την αντίδραση των άλλων.

Από την άλλη, το 44% των ερωτηθέντων χαρακτήρισαν «αμόρφωτους» όσους προσθέτουν πάγο στην μπύρα και το κρασί τους.

 «Τίποτα απολύτως δεν θεωρείται “ιερό” στον σύγχρονο κόσμο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής και πρόεδρος της αλυσίδας παμπ «JD Wetherspoon», Τιμ Μάρτιν μιλώντας στην The Telegraph.

«Δεν νομίζω ότι θα κρατήσει»

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης παμπ στο Χαμσάιρ, Σάιμον Γκάρμπουτ δήλωσε πως οι νεότεροι, «βάζουν πάγο στον μηλίτη, τις lager μπύρες και μερικές φορές ακόμη και στις IPA μπύρες τους».

 «Ο μηλίτης είναι λίγο της μόδας, αλλά σίγουρα έχει καλύτερη γεύση όταν είναι κρύος. Είναι απαίσιο το ποτό σου να είναι ζεστό μια ζεστή μέρα» σχολίασε.

Η τάση να βάζει κανείς πάγο στην μπύρα του, σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι κάτι που συμβαίνει στην Ευρώπη. Οι άνθρωποι το κάνουν στις διακοπές τους όταν κάνει ζέστη και το δοκιμάζουν και στην Βρετανία όταν επιστρέφουν. Δεν νομίζω όμως ότι θα κρατήσει εδώ».

Στρατηγική αντιμετώπισης της ζέστης

Μιλώντας στην εφημερίδα Independent η καθηγήτρια Λίζα Σίπερ, ειδική στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, εξήγησε πως «καθώς τα καλοκαίρια στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη βόρεια Ευρώπη γίνονται πιο ζεστά, οι άνθρωποι θα πρέπει να αρχίσουν να υιοθετούν στρατηγικές αντιμετώπισης του φαινομένου, όπως να μένουν μακριά από τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας και να βάζουν πάγο στα ποτά τους».

 «Η ειρωνεία είναι φυσικά ότι, ενώ η τοποθέτηση πάγου στα ποτά μπορεί να φαίνεται σαν μια καλή στρατηγική αντιμετώπισης για την αντιμετώπιση της θερμότητας, η παραγωγή πάγου απαιτεί ενέργεια και ψύξη, η οποία με τη σειρά της εκπέμπει αέρια του θερμοκηπίου, αυξάνοντας έτσι ακόμη περισσότερο τις θερμοκρασίες».

Πηγή: cnn