Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025: Τιμή και Διάκριση για Εστιατόρια της Χαλκιδικής

Η Χαλκιδική για άλλη μια χρονιά διακρίθηκε στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 2 Απριλίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη. Στον καταξιωμένο αυτό διαγωνισμό, που διοργανώνεται από το περιοδικό Αθηνόραμα από τη δεκαετία του 1990, απονεμήθηκαν 4 βραβεία σε εστιατόρια της περιοχής, τιμώντας τη γαστρονομική παράδοση και την αυθεντικότητα της Χαλκιδικής.
Τα βραβεία αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν τα καλύτερα εστιατόρια που συνδυάζουν τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα με την παράδοση και τη χρήση τοπικών προϊόντων. Οι βραβευθέντες είναι:
Bubo Fine Dining Restaurant του ξενοδοχείου Ekies στη Βουρβουρού, με τον σεφ Δημήτρη Παμπόρη
Μαριγούλα στον Πολύγυρο, με τον σεφ Μπιλάλ Ντόκα
Μαρίνα στην Ποτίδαια, με τον σεφ Θοδωρή Γκαβέζο
Trizoni Sea Treasures στην Κρυοπηγή, με τον executive chef Αστέριο Σούσουρα και τον σεφ Τάσο Σαραντόπουλο
Αυτή η διάκριση έρχεται σε μια εποχή που η γαστρονομία αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς πυλώνες του τουρισμού. Η Χαλκιδική, με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τα μοναδικά της υλικά, συνεχίζει να αναδεικνύει τις αξίες της αυθεντικότητας, της διατήρησης της παράδοσης και της εξέλιξης, στοιχεία που ενσωματώνει και το πρόγραμμα #TasteHalkidiki του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, το οποίο αναπτύχθηκε το 2021.
Συγχαρητήρια στους βραβευθέντες, που με τη δουλειά τους τιμούν και προάγουν την τοπική γαστρονομία και κάνουν τη Χαλκιδική υπερήφανη! Μέσω του υψηλού επιπέδου της κουζίνας τους, ενισχύουν τη φήμη του τόπου και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού, προσφέροντας μια αξέχαστη γευστική εμπειρία στους επισκέπτες της περιοχής.
Η Χαλκιδική αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι μια κορυφαία γαστρονομική destination, και το μέλλον της γαστρονομίας της φαίνεται ακόμα πιο λαμπρό.


