10ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στη Θεσσαλονίκη για καλό σκοπό!

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος (Αγ. Σοφίας 16, τηλ 2310 277128)διοργανώνει και το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 2018.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: Το 2011 και το 2012 πραγματοποιήθηκαν 3 Διεθνή Φεστιβάλ και μουσικά σεμινάρια με ελεύθερες πάντα εισόδους για το κοινό. Τα έτη 2013-14-15-16 το Φεστιβάλ έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη και το παρακολούθησαν πάνω από 15.000 θεατές. Τον Νοέμβριο του 2017 έγινε το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με μεγάλη επιτυχία, έχοντας την συμμετοχή 55 τμημάτων από Ελλάδα και Εξωτερικό. Ενώ, τον Μάιο του 2018 διοργανώθηκε το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την συμμετοχή 44 τμημάτων από Ελλάδα και Εξωτερικό”.

Στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή 30 τμήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στους 2.500 καλλιτέχνες οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε μία αξιόλογη και μοναδική για την Ελλάδα πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών.

Τα τμήματα που δήλωσαν συμμετοχή είναι από Κέρκυρα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Αθήνα, Ηγουμενίτσα, Χαλκιδική, Καβάλα,Ορεστιάδα, Κοζάνη, Λάρισα, Αγρίνιο, Σουφλί, Ζάκυνθο, Θεσσαλονίκη αλλά και Κίνα,Ισραήλ, Πολωνία, Ουκρανία, ΠΓΔΜ, Κύπρο.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 2, 3 & 4 Νοεμβρίου 2018. Μάλιστα ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος, ευαισθητοποιημένος από τη φύση του, όντας ένας Καλλιτεχνικός Σύλλογος, αποφάσισε το φετινό φεστιβάλ να έχει Φιλανθρωπικό Χαρακτήρα διαθέτοντας μέρος των εσόδων σε εθελοντικούς οργανισμούς, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (Δώσε Ζωή, Άγγελοι Γης, Κιβωτός του Κόσμου και Let’s Pap).