2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΝΟΥ, ΜΠΙΡΑΣ & ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ

15 & 16 Ιουνίου 2024, ώρα 19.00-23.00

Κεντρική Πλατεία Νέας Καλλικράτειας

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και ο Σύλλογος Νέων Επαγγελματιών Δημοτικής ενότητας Νέας Καλλικράτειας διοργανώνουν στις 15 & 16 Ιουνίου 2024, ώρα 19.00-23.00, στην Κεντρική Πλατεία της Νέας Καλλικράτειας, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το επιτυχημένο “Wine, Spirits & Beer Festival”.

Το Φεστιβάλ εντάσσεται στις δράσεις του προγράμματος TASTE HALKIDIKI, του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, που στόχο έχει να προωθήσει τη γαστρονομία στον τόπο, ως εναλλακτική μορφή τουρισμού, να συνδέσει τους τρεις τομείς της οικονομίας μεταξύ τους, αλλά και να προβάλλει τα προϊόντα και τους ανθρώπους πίσω από αυτά.

Με τη συμμετοχή οινοποιών, ζυθοποιών και αποσταγματοποιών από όλη τη Χαλκιδική, το Φεστιβάλ που τείνει να γίνει θεσμός και το οποίο πέρυσι επισκέφτηκαν πλήθος επαγγελματιών και κόσμου, ανοίγει τις πύλες του, για μια ακόμη χρονιά, παρουσιάζοντας τα εκλεκτά κρασιά από ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες, που καλλιεργούνται στη Χαλκιδική, τις τοπικές μπίρες, αλλά και τα αποστάγματατα, προϊόν αμπέλου, ενισχύοντας έτσι την ταυτότητα της Χαλκιδικής, ως γαστρονομικού και οινικού προορισμού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επαγγελματίες του κλάδου (εστίαση, εμπορία, μπαρ, κλπ), ενώ για τους επισκέπτες υπάρχει συμβολικό αντίτιμο κατά την είσοδο, με το οποίο λαμβάνουν δώρο το γυάλινο αναμνηστικό ποτήρι οινογευσίας της διοργάνωσης.

Την εκδήλωση στηρίζουν ο Δήμος Νέας Προποντίδας και η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.  Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5-rthess.gr, το thessnews.gr και το halkidikifocus.gr.