2ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών – Γνωριμία με τους λογοτέχνες της Θεσσαλονίκης

Γνωριμία με τη συγγραφέα Γλυκερία Κακούρη τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 στις 10.00 το πρωί.

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος “Γνωριμία με τους λογοτέχνες της Θεσσαλονίκης” θα φιλοξενηθεί στο 2ο Γυμνάσιο Μουδανιών η λογοτέχνιδα Γλυκερία Κακούρη. Το πρόγραμμα που αφορά η γνωριμία με τους λογοτέχνες της Θεσσαλονίκης, στοχεύει στο να μεταφέρει στους μαθητές “ήθος και αισθητική”. “Βασικός στόχος δεν είναι απλώς η επιφάνεια αλλά η κατάκτηση της πραγματικής ποιότητας και της αλήθειας. Τότε όλη η προσπάθεια γίνεται μια συναρπαστική πρόκληση για εμάς, τους απλούς και αφοσιωμένους υπηρέτες της δουλειάς και των αξιών. Όνειρό μας είναι να δοθεί στους μαθητές μας η ευκαιρία να αγαπήσουν τη λογοτεχνία, να γίνουν κοινωνοί μιας μεγάλης Παιδείας, η οποία να ενώνει για καλύτερη ζωή και δικαιοσύνη”, τονίζεται από το Γυμνάσιο.  

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη συγγραφέα από κοντά, να συνομιλήσουν μαζί της και να της θέσουν διάφορα ερωτήματα.

Συντονισμός – παρουσίαση της εκδήλωσης: Βασιλική Β. Παππά, Θεολόγος, καθηγήτρια του 2ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών.

Η Γλυκερία Θ. Κακούρη είναι απόφοιτος του τμήματος φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής Σεναρίου του ΑΝΤ1. Εργάζεται ως φιλόλογος στη μέση εκπαίδευση και παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή, τη ζωγραφική, το θέατρο και το σενάριο. Έχει διακριθεί με επαίνους και βραβεία σε πανελλήνιους και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει συμμετάσχει σε ανθολογίες έμμετρου και πεζού λόγου. Έχουν εκδοθεί 4 μυθιστορήματά της, 3 παραμύθια της και 1 θεατρικό της.

Επίσης, εργάστηκε ως σεναριογράφος στις σειρές του ΑΝΤ1 «Ήλιος», «Η κλινική», «Παγιδευμένοι».

Εκδοθέντα έργα της:

 «Ανάμεσα σε δύο κόσμους», μυθιστόρημα

 «Περιμένοντας την Άνοιξη», μυθιστόρημα

 «Ο Τεμπελάκος», παραμύθι

 «Το τραγούδι της Θάλασσας» παραμύθι,

 «Ένοχες Σιωπές» μυθιστόρημα,

 «Έδωσα Υπόσχεση» μυθιστόρημα,

 «Έδωσα Υπόσχεση», θεατρικό, (η ομώνυμη θεατρική παράσταση απέσπασε το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ στους Πανελλήνιους Αγώνες Τέχνης των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη το 2019

 «Τα Χριστούγεννα του κυρίου Παράξενου», παραμύθι

www.xalkidikipolitiki.com