Δυναμική παρουσία του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στην Anuga 2025

Τα μέλη του Επιμελητηρίου προβάλλουν τα ποιοτικά προϊόντα της Χαλκιδικής στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων στην Κολωνία
Πετυχημένα ξεκίνησε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στην Anuga 2025, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο, που πραγματοποιείται 4–8 Οκτωβρίου στην Κολωνία της Γερμανίας. Την αποστολή του Επιμελητηρίου εκπροσωπούν το μέλος Κορίνα Ζόλλα και η υπεύθυνη επικοινωνίας Λία Μπουντιούκου, μαζί με τα μέλη Vagiannis Olive Products και Olea, που παρουσιάζουν τα εκλεκτά προϊόντα της Χαλκιδικής.
Η Anuga αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα παγκοσμίως στον τομέα των τροφίμων, με 8.000+ εκθέτες από 110 χώρες, καλύπτοντας έκταση 290.000 τ.μ. και φιλοξενώντας περισσότερες από 150 παράλληλες εκδηλώσεις. Για πέντε ημέρες, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες τάσεις, καινοτομίες και στρατηγικές βιωσιμότητας που διαμορφώνουν το μέλλον της γαστρονομίας.
Η φετινή διοργάνωση δίνει έμφαση στη βιωσιμότητα και στα εναλλακτικά προϊόντα, τα οποία κατακτούν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά. Η Ελλάδα συμμετέχει με τρεις υποψηφιότητες στη ζώνη καινοτομίας, εκ των οποίων μία έχει ήδη προκριθεί.
Κατά τη 4η ημέρα της έκθεσης, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής πραγματοποίησε γευστική δοκιμή με προϊόντα παραγωγών της περιοχής. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελιές, ελαιόλαδο, τρούφα, ρίγανη, θυμάρι, τυριά, μαύρο χοίρο και τραχανά, γνωρίζοντας παράλληλα τον πλούτο της αγροδιατροφικής παραγωγής και τη γαστρονομική ταυτότητα της Χαλκιδικής.
Με τη συμμετοχή του στην Anuga 2025, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής επιβεβαιώνει τον ρόλο του ως σημαντικός φορέας εξωστρέφειας και στήριξης των τοπικών παραγωγών, δημιουργώντας προοπτικές δικτύωσης, συνεργασίας και ανάπτυξης τεχνογνωσίας σε διεθνές επίπεδο.





