Χαλκιδική: Αρχές Ιουνίου στην κυκλοφορία τα 4 χλμ μεταξύ Ποτίδαιας-Μουδανιών

Νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία παράδοσης, διαβεβαιώνει ότι θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα των τεσσάρων χιλιομέτρων του οδικού άξονα μεταξύ της Ποτίδαιας και των Μουδανιών, ο πρόεδρος της “Εγνατίας Οδού Α.Ε.”, Απόστολος Αντωνούδης, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 fm”.

Στις αρχές Ιουνίου, όπως ανέφερε ο κ. Αντωνούδης το κομμάτι αυτό του δρόμου που προκαλεί καθυστερήσεις και ταλαιπωρία στους ταξιδιώτες της Χαλκιδικής θα έχει ολοκληρωθεί .“Το κομμάτι των τεσσάρων χιλιομέτρων είναι πραγματικά ζήτημα ημερών. Εμείς έχουμε προγραμματίσει στις 15 Ιουνίου να έχει τελειώσει. Σας βεβαιώνω όμως ότι ακόμα νωρίτερα, αρχές Ιουνίου θα έχει τελειώσει και θα έχει δοθεί στην κυκλοφορία ” είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της “Εγνατίας Οδού Α.Ε.” και απάντησε στις δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα. Ο Περιφερειάρχης είχε κάνει έκκληση στο αρμόδιο υπουργείο, ώστε να “δοθεί λύση άμεσα”” στο έργο, ύστερα από τη μεγάλη ταλαιπωρία κατοίκων της Χαλκιδικής και εκδρομέων, κατά τη διάρκεια επιστροφής από το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, σημειώνοντας ότι παραμένει για πολλά χρόνια ανολοκλήρωτο.

Ο κ. Αντωνούδης σχολίασε “Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία των πολιτών και την ταλαιπωρία που είχαν. Επειδή διάβασα και τις δηλώσεις του κ. Τζιτζικώστα δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Όσον αφορά στο “ορφανό” χιλιόμετρο στο οποίο δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα εργασίες, ξέρει πολύ καλά και ο περιφερειάρχης, ότι οι προσφυγές των κατοίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι αυτές που κρατούν το έργο “εκτός” χρηματοδότησης και κατασκευής.

Ο πρόεδρος της “Εγνατίας Οδού Α.Ε.” έδωσε καλά νέα για τη θαλάσσια συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης αφού η εταιρεία ως φορέας υλοποίησης είναι έτοιμη να δημοπρατήσει το έργο.

“Για την θαλάσσια συγκοινωνία που συνδέεται με την αναβάθμιση της παλιάς παραλίας είμαστε πάρα πολύ μπροστά, είμαστε έτοιμοι για δημοπράτηση” είπε ο κ. Αντωνούδης. Περιμένουμε τους περιβαλλοντικούς όρους για τη δημοπράτηση. Ενδεχομένως μέχρι το τέλος του 2017 να έχουμε ανάδοχο για το έργο, επισήμανε ο πρόεδρος της “Εγνατίας Οδού Α.Ε.”.