Α. Ξεπαπαδέα: Πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από το δημοσίευμα

Διαψεύδει με δήλωσή της η γενική γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Αναστασία Ξεπαπαδέα, ότι άσκησε δικηγορία ενώ είχε την παραπάνω ιδιότητα, με αφορμή δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», που αναφέρει ότι η ίδια αντιδικούσε με το ελληνικό Δημόσιο, ενώ κατείχε τη συγκεκριμένη θέση.

Όπως σημειώνει η κα Ξεπαπαδέα, η συγκεκριμένη δίκη έλαβε χώρα σε χρόνο προγενέστερο της ανάληψης των καθηκόντων της ως γενικής γραμματέως. Ακόμη, τονίζει πως ουδέποτε υπήρξε συνεργάτης ή εκπρόσωπος της δικηγορικής εταιρείας Αρτεμίου, κατηγορώντας την εφημερίδα για παραπληροφόρηση και πολιτικές σκοπιμότητες, που φάνηκαν «με τις ανακοινώσεις της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ».

Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» ανέφερε πως η κ. Ξεπαπαδέα διορίστηκε από τις 10 Ιουνίου 2015 διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μετέπειτα έγινε ειδική συνεργάτις του ίδιου σε θέματα διαφθοράς και τον Απρίλιο του 2018 προήχθη σε γενική γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Η ίδια εμφανίζεται ως πληρεξούσια δικηγόρος το 2016, το 2017 και το 2018 της κυπριακής εταιρείας Hi-Med Solutions Ltd με έδρα τα γραφεία του Αρτεμίου στη Λευκωσία. Αντιδίκησε με το Ελληνικό Δημόσιο το 2018 υπερασπιζόμενη την κυπριακή εταιρεία.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, «τώρα ο κ. Αρτεμίου των Panama Papers εθεάθη πρώτα στη Βενεζουέλα με τον κ. Νίκο Παππά, μετά στο Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα μάθαμε ότι έχει φορολογικό εκπρόσωπο τον κ. Μανώλη Πετσίτη στην Ελλάδα και τώρα πληροφορηθήκαμε ότι για τις νομικές του δουλειές χρησιμοποιεί ένα στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης, την κυρία Ξεπαπαδέα». Το πόσο τυχαίο είναι όλο αυτό το σκηνικό, το κρίνει ο καθένας, σημειώνει η εφημερίδα.

 

Η απάντηση της κας Ξεπαπαδέα

Η γενική γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς σε νέα της δήλωση αναφέρει:

«Ουδέποτε άσκησα το δικηγορικό λειτούργημα, ενόσω κατέχω την ιδιότητα της Γενικής Γραμματέως για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Η δίκη στην οποία αναφέρεται το ”Πρώτο Θέμα” έλαβε χώρα σε χρόνο προγενέστερο της ανάληψης των καθηκόντων μου ως Γενικής Γραμματέως. Η σχέση εργασίας που είχα τότε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ως ειδική συνεργάτης, δεν συνιστά ασυμβίβαστο με την άσκηση των δικηγορικών μου καθηκόντων (δεν τελούσα σε αναστολή άσκησης της δικηγορίας)».

Και προσθέτει η κα Ξεπαπαδέα: «Η συμμετοχή μου ως δικηγόρου στην εν λόγω δίκη έλαβε χώρα, καθώς ανέλαβα την εκπροσώπηση της Κυπριακής Εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «HI-MED SOLUTIONS (CYPRUS) LTD», η οποία εμπορεύεται ιατρικά μηχανήματα. Κατά την 20ετη σταδιοδρομία μου εξειδικεύομαι στο αστικό και στο εμπορικό δίκαιο και έχω εκπροσωπήσει εταιρείες με το αυτό αντικείμενο δραστηριότητας με έδρα στην Ελλάδα ή στην αλλοδαπή. Η ”HI-MED SOLUTIONS (CYPRUS) LTD” είχε εκτελεστή δικαστική απόφαση σε βάρος ελληνικής εταιρείας – πελάτη της, με το ίδιο αντικείμενο εμπορίας και μου ανατέθηκε από την ίδια την εταιρεία η εκτέλεση στην Ελλάδα της απόφασης του Κυπριακού δικαστηρίου. Σημειωτέον ότι η εν λόγω Κυπριακή Εταιρεία ”HI-MED SOLUTIONS CYPRUS LTD” υφίσταται από το έτος 1998, έχει αναπτύξει πολυετή εμπορική δραστηριότητα με μεγάλο κύκλο εργασιών τα προηγούμενα έτη και δεν είναι offshore».

Επίσης, τονίζει ότι «ουδέποτε ήμουν συνεργάτης ή εκπρόσωπος στην Ελλάδα, όπως ψευδώς αναφέρεται, της δικηγορικής εταιρείας του κ. Αρτεμίου και μάλιστα “επί σειρά ετών”».

«Αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης», η κα Ξεπαπαδέα διευκρινίζει ότι «η ”HI-MED SOLUTIONS (CYPRUS) LTD” στο πλαίσιο της αναγκαστικής εκτέλεσης κατάσχεσε εις χείρας του Ελληνικού Δημοσίου, ως τρίτου, απαίτηση, που είχε η οφειλέτιδά της εταιρεία έναντι του Ελληνικού Δημοσίου. Το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο επίσημα δήλωσε και συνομολόγησε την ύπαρξη απαίτησης σε βάρος του και άσκησε ανακοπή, η οποία έγινε δεκτή για δικονομικούς λόγους και έως σήμερα το Δημόσιο δεν έχει καταβάλει οποιοδήποτε ποσό στην εταιρεία την οποία εκπροσώπησα».

Και καταλήγει στη δήλωσή της η γενική γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς: «Είναι πρόδηλο ότι η εφημερίδα ”Πρώτο Θέμα” διαστρέβλωσε τα παραπάνω, προκειμένου να παραπληροφορήσει το αναγνωστικό κοινό και να δημιουργήσει συνειρμούς και συσχετισμούς, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα προς ικανοποίηση ευτελών πολιτικών σκοπιμοτήτων, οι οποίες ήδη κατέστησαν προφανείς με τις ανακοινώσεις της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ».