Α. Ζωγράφος Δήμαρχος Δήμου Πολυγύρου: Δεν υπάρχει πάντα έγκαιρη πληροφόρηση από την κεντρική διοίκηση για την διασπορά της πανδημίας

Αγαπητές φίλες και φίλοι.

Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης ανακοινώνουμε, ότι λάβαμε τα επίσημα αποτελέσματα των τεστ covid-19, στα οποία υπεβλήθη το προσωπικό του Δήμου Πολυγύρου την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και βάσει των οποίων βρέθηκαν 6 θετικά κρούσματα.

Επιθυμία μας είναι να ενημερώνουμε πιο άμεσα τους πολίτες για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τη διασπορά της πανδημίας στον τόπο μας, ωστόσο δεν υπάρχει πάντα έγκαιρη πληροφόρηση από

την κεντρική διοίκηση και η πρόσβασή μας σε τέτοιες πληροφορίες καθίσταται δύσκολη και ανεπαρκής, πράγμα το οποίο το έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως.  Θυμίζουμε, ότι το δημαρχείο Πολυγύρου παραμένει κλειστό ως τις 13 Νοεμβρίου, διάστημα που προβλέπεται από τα υγειονομικά  πρωτόκολλα, καθώς επίσης και ότι έγιναν οι αναγκαίες απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους του.

Πιέζουμε με όλες μας τις δυνάμεις να επισκεφτεί τον Πολύγυρο κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, ώστε να γίνουν ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ στους δημότες και να ληφθούν από όλους μέτρα προστασίας.

Μετά την αύξηση κρουσμάτων στον τόπο μας, βρισκόμαστε σε μια δύσκολη καμπή και είναι απαραίτητο να πρυτανεύσει η λογική και η ατομική ευθύνη σε όλα τα επίπεδα.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει μέχρι πότε θα κρατήσει όλο αυτό. Ο καθένας από μας, καλό θα είναι. να περιορίσει τις μετακινήσεις του στο απολύτως απαραίτητο, να μείνει στο σπίτι του, να μην έρχεται σε άσκοπη συναναστροφή με άλλα πρόσωπα. Μόνο έτσι μπορεί να επιβραδυνθεί η εξάπλωση, να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης και να κερδίσουμε χρόνο.

Δε χρειάζεται πανικός αλλά σωστή ενημέρωση και υπεύθυνη στάση απ όλους μας.

Μαζί θα βγούμε από αυτή την κατάσταση. Το να μείνουμε σπίτι και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών, είναι η μόνη επιλογή αλλά και η υπεύθυνη στάση, που πρέπει να τηρήσουμε.

Καλή δύναμη σε όλους μας.

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ.