Αδ. Γεωργιάδης: Οι διαδηλώσεις απομακρύνουν το ενδεχόμενο να ανοίξει η αγορά

Όσο συνεχίζονται οι διαδηλώσεις που ευθύνονται για την διασπορά του κορωνοϊού, τόσο απομακρύνεται η πιθανότητα ανοίγματος της αγοράς τόνισε σε συνέντευξή του ο του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνις Γεωργιάδης αναφέροντας ότι «Αυτή τη καθημερινή εικόνα των διαδηλώσεων και των καταλήψεων ο ΣΥΡΙΖΑ τη στηρίζει επίσημα», «Έκανε επίσημο κάλεσμα να πάει ο κόσμος στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Στις πορείες υπέρ του Κουφοντίνα είναι κάθε μέρα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταστρέψει όλη την Ελλάδα για τον Κουφοντίνα, να βγει να μας το πει», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε σοκαριστικές μέχρι και «εμετικές» τις χθεσινές εικόνες, στη Νέα Σμύρνη, τονίζοντας ότι κανένας δεν μπορεί ελαφρά τη καρδία να τις προσπεράσει. «Το μίσος αυτών των ανθρώπων, των λεγομένων αντιεξουσιαστών, προς την αστυνομία, προς τη θρησκεία, προς την Ελλάδα, έχει καταντήσει εμετικό», ανέφερε.

Σχετικά με το γεγονός της περασμένης Κυριακής, όπου αστυνομικός χτύπησε πολίτη στη Νέα Σμύρνη, επεσήμανε ότι είναι απολύτως βέβαιον ότι ο αστυνομικός δεν έπρεπε να χτυπήσει έτσι βάναυσα αυτόν το νεαρό. «Δεν έχει σημασία ούτε ποιος είναι, ούτε εάν έχει συλληφθεί, ούτε τι πιστεύει, ούτε τι κόμμα ψηφίζει. Η Αστυνομία δεν επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της σύλληψης να ασκεί περισσότερη βία από την αναγκαία για να γίνει η σύλληψη», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, πρόσθεσε «Είναι απολύτως βέβαιον ότι και χθες κάποιοι κατέβασαν από τη μηχανή έναν αστυνομικό και προσπάθησαν να τον σκοτώσουν. Το ότι δεν τα κατάφεραν είναι το ευτυχές γεγονός». Δεν μπορεί, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης,  να σταματήσει όλο αυτό με γενικευμένη χρήση νόμιμης βίας από την αστυνομία. Δεν είναι αυτή η ώρα, ανέφερε, για να κάνει η αστυνομία μαζικές επιχειρήσεις καταστολής γιατί «απλώς και εσύ θα συμβάλεις στη διάδοση του ιού».

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι δεν γίνεται έτσι να σταματήσει η πανδημία εάν, όπως είπε «δεν μπορέσουμε οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συνεννοηθούμε καλόπιστα και πολιτισμένα για να σταματήσουν οι καθημερινές διαδηλώσεις και φασαρίες που διαδίδουν τον ιό».  Ο υπουργός έκανε επίσης δημόσια έκκληση στην αξιωματική αντιπολίτευση που, όπως ανέφερε, κάθε μέρα ρίχνει «λάδι στη φωτιά».

 «Καταλαβαίνω ότι κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύονται ένα νέο Δεκέμβριο του 2008. Δεν θα τους βγει. Δεν είναι η ώρα για διχασμό. Πρέπει ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας να αναλάβει να συγκρατήσει πλέον τις οργανωμένες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και να αφαιρέσει όλη αυτή την πολιτική κάλυψη που δίνει κάθε βράδυ στις διαδηλώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

 «Ποιος χαϊδεύει αυτούς τους ανθρώπους; Ποιος τους καλύπτει; Ποιος τους βγάζει κάθε μέρα στον δρόμο; Ποιος τους λέει, καλά κάνετε και κατεβαίνετε; Δεν είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας; Την ευθύνη των διαδηλώσεων την πήρε ο κύριος Τσίπρας όταν δημόσια σε συνέντευξή του στον κύριο Σρόιτερ είπε να διαδηλώνει ο κόσμος», συμπλήρωσε.

Όλα αυτά που συμβαίνουν, υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, «δυστυχώς, θα επηρεάσουν την οικονομία, την αγορά, την τσέπη μας και τα πάντα. Ο λόγος που έχουμε κλειστό το λιανικό εμπόριο, τα σχολεία και όλα τα υπόλοιπα, δεν είναι γιατί θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο. Είναι γιατί η μείωση της κοινωνικής κινητικότητας είναι ο μόνος τρόπος για να περιορίσεις την πανδημία. Όσο περισσότερο συγχρωτίζονται, τόσο περισσότερο ο ιός μεταδίδεται», είπε.

Παράλληλα, δήλωσε ότι μόνο από τη χθεσινή διαδήλωση η μετάδοση της πανδημίας θα είναι μεγαλύτερη από το κέρδος που έχουμε από το κλείσιμο των καταστημάτων. «Όλη η εθνική προσπάθεια την οποία κάνουμε με κόστος, κόπο, θυμό και στεναχώρια για να μπορούμε να περάσουμε απέναντι, λόγω του Αλέξη Τσίπρα, πετάγεται στον κάλαθο των αχρήστων», τόνισε.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Γεωργιάδης έστειλε μήνυμα σε όλους τους εμπόρους που, όπως είπε τον ρωτούν καθημερινά «πότε θα ανοίξουμε», ότι «Όσο ο ιός μεταδίδεται – και ο ιός μεταδίδεται στις μαζικές διαδηλώσεις όπως και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο κοινωνικής κινητικότητας-  τόσο απομακρύνεται το άνοιγμα των καταστημάτων. Εάν η πανδημία καλπάζει, το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι  η Ελλάδα κράτησε την οικονομία της όρθια το 2020 και αυτό, υπογράμμισε, δεν είναι μία επιτυχία που πιστώνεται μόνο στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση.

 «Αυτό είναι μία συνολική επιτυχία του ελληνικού λαού. Κάποια στιγμή πρέπει να πάψει ο Αλέξης Τσίπρας και γενικά η αντιπολίτευση να είναι χαιρέκακοι και να κατεβάζουν μαύρες πλερέζες σε κάθε εθνική επιτυχία», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.