Αυξημένη κατά 0,05% η παραγωγή ασφαλίστρων το 2017

Αύξηση της τάξης του 0,05% παρουσίασε η παραγωγή ασφαλίστρων κατά το 2017, αγγίζοντας το συνολικό ποσό των 3,8 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), σχετικά με τις ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας στην οποία συμμετείχαν 20 ασφαλιστικές επιχειρήσεις-μέλη (με εκτιμώμενο αθροιστικό μερίδιο αγοράς 98,96% επί της παραγωγής ασφαλίστρων), προέκυψε ότι από την παραγωγή τους σε ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας, ποσό 1,58 δισ. ευρώ αφορούσε σε ατομικές ασφαλίσεις και 468 εκατ. ευρώ σε ομαδικές ασφαλίσεις.

Στις ατομικές ασφαλίσεις αυξημένο καταγράφεται το μερίδιο συμμετοχής των νοσοκομειακών ασφαλίσεων και των ασφαλίσεων Ζωής συνδεδεμένων με επενδύσεις σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του 2016.

Στις ομαδικές ασφαλίσεις μειώθηκε η αναλογία των ασφαλίσεων δανειοληπτών, ενώ αυξήθηκε η αναλογία των ασφαλίσεων εργαζομένων και των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων.

Οι πληρωθείσες αποζημιώσεις έφτασαν το 1,45 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 1,11 δισ. ευρώ αντιστοιχούσαν σε ατομικές ασφαλίσεις και 345 εκατ. ευρώ σε ομαδικές ασφαλίσεις.

Στις ατομικές ασφαλίσεις αυξήθηκε η αναλογία των πληρωθεισών αποζημιώσεων για τις ασφαλίσεις Υγείας, ενώ αντίθετα μειώθηκε η συμμετοχή των πληρωθεισών αποζημιώσεων των ασφαλίσεων Ζωής συνδεδεμένων με επενδύσεις, ενώ στις ομαδικές ασφαλίσεις η αναλογία των πληρωθεισών αποζημιώσεων μεταξύ των καλύψεων παρέμεινε το 2017 περίπου όπως ήταν και το 2016.

naftemporiki.gr