Άγιος Μάμας: Χιλιάδες κόσμου στο εμπορικό πανηγύρι της Χαλκιδικής!

Σημείο συνάντησης χιλιάδων επισκεπτών από τη Χαλκιδική και όλη τη Βόρειο Ελλάδα αποτέλεσε και φέτος η Εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμα στη Χαλκιδική. Οι ρίζες της χάνονται βαθιά στο παρελθόν και αποτελεί τη μεγαλύτερη εμποροπανήγυρη του νομού και μία από της μεγαλύτερες στον ελληνικό χώρο.

Εκατοντάδες πάγκοι στήθηκαν για άλλη μια χρονιά και υποδέχθηκαν μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα το ενδιαφέρον του κόσμου κέρδισαν και οι πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιούνται τις ημέρες του πανηγυριού.

Την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου με κάθε επισημότητα τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Μάμα. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Μάμα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χαριλάου Θεσσαλονίκης «Οι τρεις Ιεράρχες».

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμα. Ακολούθησε καλωσόρισμα των προσκυνητών – επισκεπτών στην αίθουσα του ΕΠΟΚΑΜ και παρουσίαση του βιβλίου του Στέργιου Βαγγλή «Λαϊκά παραμύθια της Χαλκιδικής». Το βράδυ η γνωστή σε όλους Μαριώ και ο Λάμπρος Καρελάς διασκέδασαν τους παρευρισκόμενους με τις μουσικές τους.

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση Χορωδιών και οι εκδηλώσεις έκλεισαν τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Μορφωτικού και Λαογραφικού Συλλόγου Ν. Καλλικράτειας, το Μουσικοχορευτικό συγκρότημα Αγίου Μάμα Ξυλιάτου Κύπρου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Μάμα.