Αίγυπτος: Τάφοι με εντυπωσιακά ευρήματα σε αρχαία νεκρόπολη

Ανώτερος αξιωματούχος των αιγυπτιακών αρχαιοτήτων ανακοίνωσε ότι οι ντόπιοι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει επτά φαραωνικούς τάφους κοντά στο Κάιρο.   Aκόμη πιο εντυπωσιακό στοιχείο στην ανακάλυψη αυτή, είναι πως οι τάφοι περιείχαν δεκάδες μούμιες γατών μαζί με ξύλινα αγάλματα που απεικονίζουν άλλα ζώα και πουλιά.

Ο Mostafa Waziri δήλωσε στους δημοσιογράφους, το Σάββατο, ότι η ανακάλυψη στη νεκρόπολη Saqqara περιλαμβάνει, επίσης, μούμιες  σκαραβαίων, που είναι οι πρώτες που βρέθηκαν στην περιοχή.   Πολλά από τα πρώτα ευρήματα αποκαλύφθηκαν στην είσοδο της νεκρόπολης με τους πρώτους επισκέπτες να θαυμάζουν κυρίως τα περίτεχνα, μικρά γλυπτά ζώων.

Στα επόμενα βήματά τους, οι αρχαιολόγοι αναμένεται να εισέλθουν σε έναν ακόμη ασύλητο τάφο που πιστεύεται πως κρύβει σημαντικά ευρήματα.

Από τα δεκάδες αγάλματα που βρέθηκαν, εκείνα που απεικονίζουν τις γάτες ήταν τα περισσότερα, κάτι που αποδεικνύει για ακόμη μια φορά τον σεβασμό που έδειχναν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι στα αιλουροειδή, στα οποία είχαν δώσει θεϊκή διάσταση.

Η Αίγυπτος δίνει συνεχώς στη δημοσιότητα τις νέες της ανακαλύψεις, με την ελπίδα να αναζωογονήσει τον τουρισμό που εξακολουθεί να ανακάμπτει μετά τις ταραχές του 2011.