Ακριβότερα τα εισιτήρια στο Μουσείο της Ακρόπολης

Ακριβότερα θα είναι τα εισιτήρια στο Μουσείο της Ακρόπολης σε λίγους μήνες καθώς το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε νέα τιμολογιακή πολιτική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, καθιερώνεται για πρώτη φορά το διζωνικό σύστημα, πράγμα που σημαίνει πως η τιμή θα αλλάζει ανάλογα με την εποχή. Η τιμή για την είσοδο στο Μουσείο τώρα είναι στα 5 ευρώ, αλλά με το νέο σύστημα κατά το επτάμηνο της θερινής περιόδου με το διευρυμένο ωράριο (01/04-31/10) η τιμή διαμορφώνεται στα 10 ευρώ.

 

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (5995 Β΄/31.12.2018) η υπ. αριθμ. 8983/18.12.2018 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου της Ακρόπολης για την επικαιροποίηση της τιμολογιακής πολιτικής των εισιτηρίων του Μουσείου, με την ολοκλήρωση δέκα χρόνων λειτουργίας του.

Για πρώτη φορά, καθιερώνεται διζωνικό σύστημα, ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα που εφαρμόζεται από το 2016 σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και Μουσεία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, κατά το επτάμηνο της θερινής περιόδου, με το διευρυμένο ωράριο (01/04-31/10), η τιμή του εισιτηρίου διαμορφώνεται στα 10 ευρώ (5 ευρώ το μειωμένο). Για τη χειμερινή περίοδο (01/11-31/03) διατηρούνται οι ισχύουσες τιμές (5 ευρώ και 3 ευρώ το μειωμένο).

Παράλληλα, βρίσκεται σε τελικό στάδιο η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Πολιτισμού και Οικονομικών, με την οποία προβλέπεται, για πρώτη φορά, η απόδοση ποσοστού 30% των εσόδων από τα εισιτήρια της θερινής περιόδου του Μουσείου της Ακρόπολης στο Υπουργείο Πολιτισμού μέσω του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, με σκοπό τη βελτίωση των εκθεσιακών χώρων των Μουσείων του Υπουργείου.

naftemporiki.gr