Αλ. Τσίπρας: Αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να επιβιώσουν 

Την ανάγκη να υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις για την προστασία του κόσμου της παραγωγής και των κτηνοτρόφων, που όπως είπε «κινδυνεόυν με οικονομική κατάρρευση» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με γεωργούς και κτηνοτρόφους στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης.

 «Κάποιοι κερδίζουν δισεκατομμύρια και κάποιοι άλλοι δεν αντέχουν να επιβιώσουν. Η αισχροκέρδεια των παραγωγών και των παρόχων ενέργειας συνεχίζεται κανονικά, ενώ οι παραγωγοί, οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν τη δυνατότητα να επιβιώσουν. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο» ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό με αφορμή και τα όσα είπε κατά την πρόσφατη περιοδεία του στην Καρδίτσα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρατήρησε: «Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται στα βουνά εκφωνώντας εκθέσεις ιδεών για το πόσο σημαντικό είναι να επιστρέψουν νέοι άνθρωποι στην ύπαιθρο. Όμως αυτοί που είναι ήδη στην ύπαιθρο, είτε καλλιεργούν τη γη είτε είναι κτηνοτρόφοι, κινδυνεύουν με οικονομική κατάρρευση, κινδυνεύουν να μην έχουν να ζήσουν».

Όπως τόνισε, «είναι απαραίτητο να υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις για την προστασία του κόσμου της παραγωγής και των κτηνοτρόφων. Διότι αυτές οι τρομακτικές αυξήσεις έχουν καταστήσει ασύμφορη την παραγωγή και την παραμονή τους στην ύπαιθρο».

Υπενθύμισε ακόμη πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει προτάσεις αλλά «το σημαντικότερο, όμως, είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι χωρίς παραγωγή η ελληνική οικονομία θα βρίσκεται πάντοτε σε μία κατάσταση ενός φαύλου κύκλου. Χρειαζόμαστε τους αγρότες, χρειαζόμαστε τους κτηνοτρόφους έχουμε υποχρέωση να τους ενισχύσουμε» κατέληξε.

naftemporiki.gr