Αλ. Τσίπρας: Ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο, δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου

Νέα επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με διαδοχικές αναρτήσεις στα social media, σημειώνοντας με νόημα ότι «ο ελληνικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο, γνωρίζει και θυμάται».

«Το σχέδιο της ΝΔ είναι η διάλυση της δημόσιας υγείας, οι απολύσεις σε ζωτικούς τομείς του δημοσίου -τα κοινωνικά αγαθά δηλαδή που αφορούν ένα τμήμα της κοινωνίας που είναι ξένo στον κ. Μητσοτάκη, τo θεωρεί βάρος» τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Δεν παραλείπει, μάλιστα, να υπενθυμίσει ότι «ο λαός σύντομα θα κληθεί να επιλέξει αν θα συνεχίσει τον δρόμο που οδηγεί με ασφάλεια στην οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση ή τον δρόμο της αναστροφής στα χρόνια της κρίσης, στα χρόνια του ΔΝΤ και των μνημονίων που έχουμε αφήσει πίσω μας».

«Ο ελληνικός λαός δε τρώει κουτόχορτο. Γνωρίζει και θυμάται» σπεύδει να επισημάνει, με νόημα.

Σε ξεχωριστή -αλλά παρεμφερούς ύφους- ανάρτηση στο Twitter, o κ. Τσίπρας υπογραμμίζει τα εξής:

«Ο λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου. Γνωρίζει και θυμάται ότι το σχέδιο της ΝΔ είναι η διάλυση της δημόσιας υγείας, οι απολύσεις σε ζωτικούς τομείς του δημοσίου, όσα θεωρούν “πηγή σπατάλης”. Τα κοινωνικά αγαθά, δηλαδή που αφορούν το τμήμα της κοινωνίας που είναι ξένο στον κ. Μητσοτάκη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο διαδικτυακές παρεμβάσεις του πρωθυπουργού συνοδεύονται από βίντεο ομιλίας του ίδιου από την πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

naftemporiki.gr