Αλ. Τσίπρας: Στη «ρήτρα Μητσοτάκη» να αντιτείνουμε τη ρήτρα πολιτικής αλλαγής

Για έλλειμμα συναίσθησης κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας.

 «Δεν είναι δυνατόν να προσπαθείτε να κάνετε τη νύχτα-μέρα, το μαύρο-άσπρο», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την λαίλαπα του πληθωρισμού, δείχνει ότι δεν έχει πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει.

 «Θαρρείτε πως η ελληνική κοινωνία ζει στον κόσμο που εσείς ζείτε», είπε, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι οι βουλευτές έρχονται σε επαφή με τους πολίτες και γνωρίζουν τι συμβαίνει στην κοινωνία. Σε μια κοινωνία που διαμαρτύρεται για το κόστος ζωής, και, όπως είπε, όσοι διαμαρτύρονται μπορεί να είναι και ψηφοφόροι της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στη ρήτρα αναπροσαρμογής- και αφού κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει κάνει επάγγελμα το διάγγελμα-, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως στη ΔΕΘ ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση θα καλύψει το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής. «Έχουν περάσει 9 μήνες από τότε και η ρήτρα αναπροσαρμογής έχει μετατραπεί σε λαιμητόμο για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις», συνέχισε, καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει να συμπεριφέρεται με τρόπο κυνικό, να σταματήσει να υποβαθμίζει τους πολίτες, να υποτιμά τη νοημοσύνη τους, και κυρίως να τους κατηγορεί ότι είναι τσαμπατζήδες, ενώ δεν μπορούν πληρώνουν τα χρέη τους από αδυναμία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αφήνουν για άλλη μια φορά ανέγγιχτο τον μηχανισμό της αισχροκέρδειας. «Η κυβέρνηση ανακοίνωσε με ένα τρόπο που για άλλη μια φορά θα αποδειχθεί πλαστός, ότι θα δοθούν αναδρομικά 600 ευρώ από το Δεκέμβριο έως και το Μάη για τους υπέρογκους λογαριασμούς», δήλωσε.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη ρήτρα αναπροσαρμογής «ρήτρα Μητσοτάκη», και κάλεσε για ρήτρα πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος, όπως είπε. «Το συντομότερο, το γρηγορότερο, το καλύτερο», δήλωσε, προσθέτοντας: «Γιατί όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση, τόσο συσσωρεύονται δεινά και δυσκολεύει η επόμενη μέρα της ανοικοδόμησης της οικονομίας και της κοινωνίας».

naftemporiki.gr