Αλέξης Τσίπρας: Η αποκάλυψη για το παραλίγο επεισόδιο με τον Ερντογάν

Στην αποκάλυψη μιας άγνωστης πτυχής των σχέσεων με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας. Το τελευταίο πρωθυπουργικό ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη παραλίγο την τελευταία στιγμή να τιναχθεί στον αέρα, όταν η ελληνική κυβέρνηση ενημερώθηκε ότι η τουρκική πλευρά αποφάσισε να αλλάξει το πρόγραμμα, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση και μην πραγματοποιηθεί τελικά η επίσκεψη στη Χάλκη, όπως είχε προγραμματιστεί και ανακοινωθεί.

Η αντίδρασή του, σύμφωνα με όσα αφηγήθηκε και επικαλείται ο “Μικροπολιτικός” στα ΝΕΑ, ήταν να στείλει αμέσως μήνυμα στον Ερντογάν ενημερώνοντάς τον πως μετά την αιφνίδια αλλαγή του προγράμματος, αποφάσισε να μην επιβιβαστεί στο αεροπλάνο και πως αν δεν γίνει κανονικά η επίσκεψη στη Χάλκη, το ταξίδι θα ακυρωνόταν συνολικά.

Εντέλει ύστερα από διαβουλεύσεις που διήρκεσαν δυόμισι ώρες η πλευρά του Τούρκου Προέδρου υποχώρησε και ενημέρωσε την ελληνική αποστολή πως η επίσκεψη στη Χάλκη θα πραγματοποιηθεί κανονικά και μόνο τότε ο Αλέξης Τσίπρας που περίμενε στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, άναψε το πράσινο φως για την απογείωσή του.