Αλλάζει η εικόνα της Ιερισσού!
Νέο τοπόσημο για τον οικισμό η ανάπλαση της πλατείας που ολοκληρώνεται!
Η κεντρική πλατεία της Ιερισσού αλλάζει εικόνα, με τις τελευταίες εργασίες να προχωρούν ώστε να είναι έτοιμη τις επόμενες εβδομάδες .
Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, παρουσιάζει μια παρέμβαση που φιλοδοξεί να δώσει νέα δυναμική στην καρδιά της πόλης.
Μιλώντας από το σημείο των εργασιών, ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, δίνει έμφαση στην αλλαγή που φέρνει η ανάπλαση τόσο στην εικόνα του κέντρου όσο και στη λειτουργία του δημόσιου χώρου.
«Βρισκόμαστε στην Ιερισσό, μπροστά στην κεντρική πλατεία ή αλλιώς στην πλατεία Δημαρχείου. Εδώ ολοκληρώνουμε τις εργασίες σε ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής, με το οποίο βελτιώνουμε πραγματικά την αισθητική αλλά και την προσβασιμότητα του δημόσιου χώρου», αναφέρει.
Για τον ίδιο, η παρέμβαση ξεπερνά τα όρια μιας απλής ανακατασκευής. Όπως επισημαίνει, η νέα διαμόρφωση δίνει συνοχή στην πλατεία και δημιουργεί μια διαφορετική αισθητική για
ολόκληρη την πόλη.
«Δεν μιλάμε για μια καινούργια πλατεία, αλλά για το νέο τοπόσημο της έδρας του Δήμου μας, της Ιερισσού», τονίζει χαρακτηριστικά.
Η ανάπλαση οργανώνει εκ νέου τον χώρο, με πλακοστρώσεις, επιφάνειες πρασίνου, καθιστικά, φωτιστικά και διαμορφώσεις σε διαφορετικά επίπεδα. Το δημαρχείο και τα γύρω κτίρια αναδεικνύονται μέσα σε ένα πιο ενιαίο περιβάλλον, με έμφαση στην πρόσβαση και στην κίνηση των πολιτών.
Στη νέα πλατεία θα τοποθετηθούν και οι αρχαιότητες αλλά και η προτομή του Καπετάν Γιαγλή που υπήρχαν πριν από την έναρξη των εργασιών, διατηρώντας τη σύνδεση του ανανεωμένου χώρου με την προηγούμενη εικόνα και τη μνήμη του.
Σύμφωνα με τον Στέλιο Βαλιάνο, ο προϋπολογισμός του έργου προσεγγίζει ,μαζί με τα πεζοδρόμια που ολοκληρώθηκαν κατά μήκος του κεντρικού δρόμου , τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ. Ο δήμαρχος εκφράζει την ικανοποίησή του για την υλοποίηση της παρέμβασης, υποστηρίζοντας ότι η νέα υποδομή έχει ήδη κερδίσει την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας.
Παράλληλα, αναφέρεται στις αντιδράσεις που είχαν εκδηλωθεί κατά την έναρξη του έργου, τις οποίες χαρακτηρίζει «ακατανόητες», σημειώνοντας ότι η δημοτική αρχή παρουσιάζει πλέον το αποτέλεσμα στους δημότες και στους επισκέπτες της Ιερισσού.
Μια πλατεία για την καθημερινότητα και τις εκδηλώσεις
Η νέα πλατεία προορίζεται να αποτελέσει χώρο καθημερινής συνάντησης, περιπάτου και αναψυχής, αλλά και σημείο φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων της τοπικής κοινωνίας.
Ο Στέλιος Βαλιάνος περιγράφει έναν ανοιχτό και φιλόξενο δημόσιο χώρο, που θα μπορούν να χρησιμοποιούν τόσο οι κάτοικοι όσο και οι πολυάριθμοι επισκέπτες της περιοχής.
Η ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται να δώσει στην πλατεία τη δυνατότητα να αποκτήσει αυτόν τον ρόλο, συνδέοντας το διοικητικό κέντρο της Ιερισσού με την κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης.


