Άλλη μια διάκριση για τη χορωδία και την ορχήστρα του Γυμνασίου Ν.Καλλικράτειας

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στη χορωδία και την ορχήστρα του Γυμνασίου Νέας Καλλικράτειας για το πρώτο βραβείο που κατέκτησε στον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών “Aleksandar Nisis Morfidis” που διεξήχθη στο Νόβισαντ της Σερβίας.

Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση καθώς και μόνο η συμμετοχή στο συγκεκριμένο διαγωνισμό αποτελεί επιτυχία λόγω του υψηλού επιπέδου των σχημάτων που λαμβάνουν μέρος.

Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό λαμβάνουν μέρος χορωδίες σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με πρόγραμμα που πρέπει υποχρεωτικά να περιλαμβάνει μία τουλάχιστον σύνθεση της εποχής της Αναγέννησης ή του Μπαρόκ και δύο ή τρεις συνθέσεις, μία από τις οποίες πρέπει να συνοδεύεται από μουσικό όργανο.

Τη χορωδία δίδαξε και διεύθυνε η εκπαιδευτικός του Γυμνασίου κ. Βασιλική Παπαντωνοπούλου και συμμετείχαν 32 μαθητές από τους 50 που απαρτίζουν το μουσικό σχήμα του σχολείου.

Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους δασκάλους τους για το ζήλο και την προσπάθειά τους, αλλά και στους γονείς τους για τη στήριξή τους.