Ανακατατάξεις στις γραμματείες της ΝΔ προανήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ειδήσεις έβγαλε η χριστουγεννιάτικη γιορτή της Νέας Δημοκρατίας, το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία της – Πηγές Ν.Δ.: Ο συριζαϊκός ευτελισμός της Βουλής έχει τα όριά του – Κατά της ίδρυσης τέταρτης Νομικής Σχολής ο Κυρ. Μητσοτάκης

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή της Νέας Δημοκρατίας που έγινε το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, επεφύλαξε και ειδήσεις. Μιλώντας στους εργαζομένους του κόμματος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού τους ευχαρίστησε για την καθοριστική συμβολή τους σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς που φεύγει, προανήγγειλε στις αρχές του 2019 ανακατατάξεις στις γραμματείες της ΝΔ ενόψει και της έναρξης των ανακοινώσεων για τους νέους υποψηφίους που θα διεκδικήσουν την ψήφο στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, έκανε γνωστό ότι πέντε γραμματείς θα είναι υποψήφιοι στις τρεις νέες Περιφέρειες της Β Αθηνών.

Πρόκειται για τον γραμματέα Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων, Βασίλη Σπανάκη, τη γραμματέα Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος, Ζωή Ράπτη, τον γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τάσο Γαϊτάνη, τον γραμματέα Επιστημονικών Φορέων, Νίκο Κωστόπουλο, και τον γραμματέα Παραγωγικών Τομέων, Βασίλη Ξυπολυτά.

 

Κατά της ίδρυσης τέταρτης Νομικής Σχολής ο Κυρ. Μητσοτάκης

Εξάλλου, ενάντια στην ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής στη χώρας μας τάσσεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε συνάντηση στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Κοσμήτορα και εκπροσώπους των φοιτητών της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον πρώην Πρύτανη του ΔΠΘ, την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης καθώς και με Προέδρους άλλων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που είναι μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων του Δικηγορικού Συλλόγου Ελλάδος.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η εξαγγελία της κυβέρνησης να ιδρύσει τέταρτη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ν.Δ. οι παρευρισκόμενοι υπογράμμισαν πως η ίδρυση μιας ακόμα Νομικής Σχολής στην Ελλάδα θα επιτείνει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα των υφιστάμενων Νομικών Σχολών, τα οποία συνδέονται τόσο με την υποχρηματοδότηση, την υποβάθμιση της ποιότητας του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και την έλλειψη ακαδημαϊκού προσωπικού, όσο και με τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων τους. Σε ότι αφορά τη Νομική Σχολή του ΔΠΘ στην Κομοτηνή, οι παρευρισκόμενοι τόνισαν την εθνική σημασία της για τη βόρεια Ελλάδα, η οποία θα πληγεί από την υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε, εκ νέου, την αντίθεσή του στα κυβερνητικά σχέδια για ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής, όχι μόνο στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο ακαδημαϊκό ίδρυμα της χώρας. Έκανε επίσης λόγο για «πρόχειρα σχεδιαζόμενες αλλαγές της σημερινής κυβέρνησης», οι οποίες «υπακούν μόνο σε πελατειακή λογική και δεν συμβάλλουν στη διασφάλιση του εργασιακού μέλλοντος των αποφοίτων ούτε εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής αγοράς εργασίας».

«Αντί η κυβέρνηση να βελτιώσει το υποβαθμισμένο ακαδημαϊκό περιβάλλον και τις υποδομές των υφιστάμενων σχολών, ακροβατεί με πειραματισμούς που αναστατώνουν φοιτητές και εκπαιδευτικούς», πρόσθεσε. Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε πως το κόμμα του, εφόσον εκλεγεί κυβέρνηση, θα ακυρώσει την πρόθεση της σημερινής κυβέρνησης να ιδρύσει τέταρτη Νομική Σχολή.

 

Πηγές Ν.Δ.: Και μόνον με την απειλή, ανέκρουσαν πρύμναν

Στο μεταξύ, κριτική στην κυβέρνηση για τις τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή ασκεί η ΝΔ κάνοντας λόγο για ευτελισμό του Κοινοβουλίου. Πηγές της ΝΔ τόνιζαν πως «στο τελευταίο νομοσχέδιο του έτους για το μεταναστευτικό η κυβέρνηση διεκδίκησε το ρεκόρ Γκίνες καταθέτοντας 27 (!) άσχετες τροπολογίες για να κλείσει προφανώς όλα τα γραμμάτια που άφησε ανοιχτά το 2018. Πολλές μάλιστα από αυτές έφταναν στη Βουλή μέχρι και δύο λεπτά προ της έναρξης της συζήτησης και αφορούσαν την έγκριση υπουργικών δαπανών που είχαν απορριφθεί τους προηγούμενους μήνες».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μόλις έγινε γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητούσε το λόγο στην ολομέλεια για να καταγγείλει τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Βουλής ανέκρουσε πρύμναν και μετέθεσε για σήμερα τη συζήτηση του κατά τα άλλα, κατεπείγοντος νομοσχεδίου. «Χαιρετίζουμε την απόφαση του κ. Βούτση που αντελήφθη προφανώς ότι ακόμη και ο συριζαϊκός ευτελισμός της Βουλής έχει τα όριά του» δήλωναν οι πηγές της ΝΔ.

 

 

error: Content is protected !!