Αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα με φόβους για ελλείψεις στην αγορά

Xριστούγεννα, μέρες χαράς, κυρίως για τα παιδιά, που θα ζητήσουν από τον Άγιο Βασίλη και θα πάρουν από τους γονείς τα δώρα τους, αν, τα βρουν. Και φέτος θα είναι πολύ δύσκολο και να τα βρουν και να τα πληρώσουν.

Οι εισαγωγείς παιχνιδιών προειδοποιούν τους γονείς πως στην αγορά ήδη φαίνονται οι ελλείψεις σε προϊόντα και συστήνουν για να μην υπάρχει γκρίνια στο σπίτι να σπεύσουν να κάνουν τις αγορές τους. Ο λόγος των ελλείψεων στα παιχνίδια είναι η παγκόσμια έλλειψη στις μεταφορές, αλλά και οι απεργίες και αργίες στην χώρα μας που έχουν κρατήσει τα κοντέινερ στα λιμάνια.

 «Πολλά εμπορεύματα εγκλωβισμένα από απεργίες, αργίες», αναφέρει ο επιχειρηματίας, Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος.

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος θα πει πως πρόλαβε και από μήνες γέμισε εμπόρευμα το κατάστημα του με χριστουγεννιάτικά. Όσοι δεν πρόλαβαν έμπλεξαν. Πλοία δεν υπάρχουν τα δρομολόγια είναι κλεισμένα οι ναύλοι πανάκριβοι ενώ πλέον σε πολλά λιμάνια έχουν ξεμείνει κοντέινερ και δεν μπορούν να φτάσουν στην Κίνα για να τα γεμίσουν προϊόντα.

Στην τσέπη τους οι καταναλωτές θα πρέπει να περιμένουν πως αυξημένα μεταφορικά και αυξημένα ενεργειακά κόστη στις επιχειρήσεις για να λειτουργήσουν θα σημάνουν αυξήσεις στην καλύτερη περίπτωση στο 23%.

Τα καταστήματα λένε πως δεν υπάρχει καμία πλέον δυνατότητα περιορισμού του κέρδους τους αφού έχουν υποχρεωθεί ακόμα και να κάνουν προσλήψεις για τα νέα μέτρα.

Οι καταναλωτές πάντως είναι διστακτικοί στις αγορές τους από την άλλη. Και ο κύριος λόγος είναι πως η ακρίβεια δεν τους δίνει περιθώρια να πάνε για χριστουγεννιάτικα οπότε όσοι μπορούν περιμένουν το δώρο Χριστουγέννων.

Πηγή: megatv