Από τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στη Διεθνή έκθεση εναλλακτικού τουρισμού REISEN Hamburg 2020

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση REISEN Hamburg 2020, το χρονικό διάστημα από 05 έως 09 Φεβρουαρίου 2020 στο Αμβούργο, στο ελληνικό εθνικό περίπτερο του Ελληνο-Γερμανικού Εμπορικού – Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Η REISEN Hamburg είναι μία δυναμικά ανερχόμενη διεθνείς έκθεση για τις διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, όπου μεταξύ άλλων προβάλλονται κέντρα χαλάρωσης και ευεξίας spa, camping, ξενοδοχεία και καταλύματα, δραστηριότητες αναψυχής, Εθνικοί Οργανισμοί Τουρισμού, ειδικές εκδόσεις ταξιδιωτικού περιεχομένου, φυσιολατρικός τουρισμός, τοπική γαστρονομία, καταστήματα, αγροτικά προϊόντα, καλλιτεχνικά και τουριστικά είδη, κλπ.

Ο κος Τσούφης Θέμης, Γενικός Γραμματέας του ΔΣ και ο κος Καπούλας Χρήστος, πρόεδρος του τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου καθώς και εκπρόσωποι του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, της Κ.Ε.ΔΗ.Κ  Κασσάνδρας και του σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων ‘’Κάσσανδρος’’ ενημέρωναν τους επισκέπτες της έκθεσης για τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της Χαλκιδικής που μπορούν να επισκεφθούν και τις δραστηριότητες που μπορούν να πραγματοποιήσουν στις διακοπές τους, σε κάθε εποχή του χρόνου.

Από το περίπτερο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής δεν θα μπορούσε φυσικά να λείψει και η παρουσίαση του γαστρονομικού τουρισμού και για το λόγο αυτό, φιλοξενήθηκαν τέσσερις επιχειρήσεις παραγωγής τοπικών προϊόντων του Νομού ώστε να γίνουν γνωστά τα τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής στο διεθνή χώρο.

Οι επιχειρήσεις αυτές είναι:

• HALKIDIKI FOODS www.halkidikifoods.gr     (λάδι & ελιά)

• PASSION HONEY ORGANIC PRODUCTS www.passionhoney.gr   (μέλι & προϊόντα μελιού)

• MYTERRA www.myterra.gr    (ζυμαρικά)

• KONSTANTARA WINES www.konstantarawines.com   (κρασιά)

Ανάμεσα σε περίπου 800 εκθέτες, οι επιχειρήσεις της Χαλκιδικής παρουσίασαν σε 75.000 επισκέπτες της έκθεσης τις νοστιμιές του τόπου μας, δίνοντάς τους μια ιδέα για τις γνήσιες γεύσεις των προϊόντων που θα απολαύσουν πραγματοποιώντας στις διακοπές τους στη Χαλκιδική.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, ευχαριστούν όλους τους συμμετέχοντες που πλαισίωσαν και στήριξαν την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και υπόσχονται μέσα από τέτοιες δράσεις να αναδειχθεί όλος ο πλούτος της Χαλκιδικής.