Από την πτώχευση της Thomas Cook ζημιές 1 εκ. ευρώ στη Χαλκιδική

« Η πτώχευση και του γερμανικού βραχίονα της Thomas Cook σημαίνει πρακτικά πώς χάνονται οι μισές κρατήσεις Οκτωβρίου για το σύνολο της χώρας,  αλλά και για τη Χαλκιδική» αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, ο οποίος αποτιμά, βάσει των πρώτων εκτιμήσεων τις απώλειες για τα ελληνικά ξενοδοχεία στα 200 εκατ. ευρώ, ενώ για τη Χαλκιδική περίπου στο 1 εκατ. ευρώ. 

Και αυτό γιατί στην Κεντρική Μακεδονία η Thomas Cook έχει μικρότερα προγράμματα σε σχέση με άλλες περιοχές όπως η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Κως, που δέχθηκαν και το μεγαλύτερο πλήγμα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Κρήτης καθώς άνω του 70% των ξενοδοχείων στο νησί έχουν συμφωνίες με τον ταξιδιωτικό όμιλο, ενώ το 20% των κρατήσεων γίνονται μέσω της Thomas Cook.

Στη Χαλκιδική τα ξενοδοχεία που συμμετείχαν στα ταξιδιωτικά προγράμματα της εταιρείας είναι 20 σε πρώτο και δεύτερο πόδι κατά κύριο λόγο, ενώ στην Πιερία 9, με τον κύριο όγκο των τουριστών να κατευθύνεται σε δύο κυρίως ξενοδοχεία της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί πως εκτιμάται ότι ο οικονομικός αντίκτυπος από την κατάρρευση της Thomas Cook για την Πιερία είναι περί τις 500.000 ευρώ.

Πηγή: voria.gr