Απογοήτευση των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων για τον αποκλεισμό από τον αναπτυκιακό νόμο

Tην απογοήτευσή τους εκφράζουν οι οι Πανελλήνιες Ομοσπονδίες Τουριστικών Καταλυμάτων “ΚΥΚΛΟΣ” και Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων « Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» για τον αποκλεισμό των ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων για μια ακόμη φορά από τα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου.

“Είναι προκλητικό 3.200 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Χαλκιδική να μην μπορούν να τύχουν των οικονομικών ενισχύσεων του νέου αναπτυξιακού νόμου, προκειμένου να βελτιώσουν και να εκσυγχρονίσουν τα καταλύματά τους” ανέφερε o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου.

Στο νέο αναπτυξιακό νόμο ενισχύονται μόνο ξενοδοχειακές μονάδες, ξενώνες φιλοξενίας νέων και τουριστικές αργανωμένες κατασκηνώσεις.

Οι δύο Ομοσπονδίες καταλυμάτων σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

“Απογοήτευση προκάλεσε –για μια ακόμη φορά- στους επιχειρηματίες ενοικιαζομένων δωματίων & διαμερισμάτων, η επιλογή της Κυβέρνησης, να μην συμμετέχουν τα καταλύματα μας στον νέο αναπτυξιακό νόμο. Θα ήταν μια ευχάριστη αλλαγή, αν κάποτε, κάποια Ελληνική κυβέρνηση, οποιουδήποτε κόμματος, αντιμετώπιζε το κλάδο αυτό του Τουρισμού, ως συνεργάτη και όχι ως υποτελή.”

halkidikinews.gr