Απόστολος Πάνας: Ανιση μεταχείριση με επιλεκτικές καταβολές κορωνοενισχύσεων

Κοινοβουλευτική παρέμβαση κατέθεσε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξηςκ. Πουλά Ανδρέα,προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, έχοντας ως θέματην επιλεκτική καταβολή κορωνοενισχύσεων.

Στην παρέμβασή του ο Βουλευτής αναφέρει, πως σε πρόσφατο δημοσίευμα έγκριτης ηλεκτρονικής ενημερωτικής εφημερίδας, αλλά και σε ανακοινώσεις Κυβερνητικών Βουλευτών αναφέρεται ότιπροβλέπεται αποζημίωση 468.747€ σε συγκεκριμένες ποικιλίες επιτραπέζιων σταφυλιών και σε καλλιεργητές μίας και μόνο Περιφερειακής Ενότητας, προκαλώντας έντονο προβληματισμό και ανησυχία σε όλη την Επικράτεια.

Αναφορικά με την απόφαση της καταβολής αποζημίωσης, τόνισε πως ορθά αποφασίστηκε να αποζημιωθούν αμπελοκαλλιεργητές, όχι όμως μιας και μόνο Περιφερειακής Ενότητας και συγκεκριμένων επιτραπέζιων ποικιλιών, καθώς η πανδημία επηρέασε δυσμενώς και οριζόντια το σύνολο των αμπελοκαλλιεργητών σε ολόκληρη τη χώρα,επιφέροντας πολύ σοβαρό οικονομικό πλήγμα σε όλους. Παράλληλα υπογράμμισε, πως οι συγκεκριμένες ενέργειες δημιουργούν καταφανέστατα άνιση μεταχείριση στον πρωτογενή τομέα, συνυπολογίζοντας ταυτόχρονα και την απουσία εξαγγελιών  για αποζημιώσεις άλλων καλλιεργητών και κτηνοτρόφων.

Ο κ.Πάνας δήλωσε σχετικά :«Με την παρούσα παρέμβαση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμωνζητώαφενός μενμια ολοκληρωμένη δέσμη αντίστοιχωνενισχύσεων ομοειδών ή και άλλων επιτραπέζιων ποικιλιών σταφυλιών σε όλη την Επικράτεια,διατηρώντας πάντα τους όρους της ίσης μεταχείρισης και την αποφυγή στρεβλώσεων, αφετέρου δε τηδημοσιοποίηση των κλάδων του πρωτογενή τομέα στους οποίους θα καταβληθούν αποζημιώσεις λόγω της πανδημίας».