«Απόβαση» μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής με 8 πούλμαν στην Αθήνα

Νέα «απόβαση» στην Αθήνα και διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος – Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής πραγματοποιούν σήμερα από το πρωί μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής.

Οι εργαζόμενοι έφτασαν στην Αθήνα με 8 πούλμαν και κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος όπου πραγματοποιούν διαμαρτυρία από τις 7 το πρωί. Λόγω της διαμαρτυρίας έχει κλείσει η λεωφόρος Μεσογείων και στα δύο ρεύματα.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να συναντηθεί αντιπροσωπεία των μεταλλωρύχων με εκπροσώπους του υπουργείου Περιβάλλοντος, ενώ στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη Βουλή.

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την κυβέρνηση και την εταιρεία για να έχουμε δουλειά εμείς. Οι τρεις άδειες που δόθηκαν για την Ολυμπιάδα δεν αρκούν για να προχωρήσει το έργο, είναι ενιαίο», ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις στοές των μεταλλείων, Χρήστος Ζαφειρούδας.

Όπως υποστήριξε ο κ. Ζαφειρούδας, η άδεια για τις Σκουριές, αφορά «την κατασκευή εργοταξίου για εξόρυξη συμπυκνώματος χαλκού, που θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταλλουργία στο Μαντέμ Λάκκο και όχι εξόρυξη χρυσού» και συμπλήρωσε πως «δεν έχει να κάνει με τη διαιτησία αυτή η άδεια, είναι άλλο το θέμα του flashsmelting, δημιουργείται σύγχυση».

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής, πραγματοποιούν σαρανταοκτάωρη απεργία διεκδικώντας τη γρήγορη επίλυση των εκκρεμοτήτων σχετικά με την αδειοδότηση που έχει ζητήσει η εταιρεία χρυσού για τις Σκουριές, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, οι ίδιοι να έχουν «αντικείμενο εργασίας».