Άρης: Κάνει προσβάσιμους τους αγώνες του στα άτομα με οπτική αναπηρία

Μέσω εφαρμογής θα μπορούν να ζήσουν βιωματικά το παιχνίδι

Πιο κοντά στην βιωματική εμπειρία ενός αγώνα ποδοσφαίρου φέρνει ο Άρης τους φιλάθλους του που έχουν οπτικές αναπηρίες. Πώς; Μέσα από μια εφαρμογή μεθοδολογίας του Σχολιασμού Ισότιμης Ακουστικής Περιγραφής, ΑDeC)))livex, στο Κλεάνθης Βικελίδη.

Με την βοήθεια της τεχνολογίας η ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποδεικνύει πως το ποδόσφαιρο είναι για όλους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ, με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση, για πρώτη φορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο (αλλά και σε κάθε ομαδικό άθλημα), της οργανωμένης και συστηματικής εφαρμογής της μεθοδολογίας του Σχολιασμού Ισότιμης Ακουστικής Περιγραφής, ΑDeC)))livex, στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Άτομα με οπτικές αναπηρίες, αλλά και εμποδιζόμενα άτομα, μπόρεσαν, να ζήσουν βιωματικά κάθε παιχνίδι της ομάδας μας φέτος, όπως όλοι οι βλέποντες.

Μια δράση στο πλαίσιο της Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ, αποτυπωμένη στην «Αgenda 2030, 17 στόχοι αειφορίας των Ηνωμένων Εθνών», ικανοποιώντας τον στόχο «10 λιγότερες ανισότητες».

Ο οργανισμός «EΧΕDRAMark, unit of NKLABS» με τα πιο σύγχρονο διαθέσιμα εργαλεία ΑΙ τεχνολογίας και τη βραβευμένη μεθοδολογία ΑDeC)))livex κάνει τη δράση εφικτή στο γήπεδό μας.

Δεν σταματάμε εδώ όμως. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχει ήδη ξεκινήσει την προεργασία για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της νέας σεζόν, όπως φυσικά και για το νέο πρωτάθλημα της Super League 2023-2024.

Πρόκειται για μια δράση με διαρκές κοινωνικό αποτύπωμα και ξεκάθαρο μήνυμα: Το ποδόσφαιρο είναι για όλους.