Άρης: Ομάδα που κερδίζει… δεν αλλάζει!

Έτοιμο το πλάνο του Ένινγκ για τον Πανιώνιο

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν για μία ακόμα φορά ο Μίχαελ Ενινγκ που εκτός των άλλων αποκάλυψε και την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο Σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Αναλυτικά όσα είπε στην NOVA:

Για την πρώτη του παρουσία στο “Κλ. Βικελίδης” ως προπονητής του Άρη:  “Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία και αυτό που περίμενα να ζήσω σε αυτό το γήπεδο. Είχαμε εξαιρετική υποστήριξη σε όλο το ενενηντάλεπτο”. 

Για το αν είναι πλεονέκτημα για τον Άρη ο κόσμος του:  “Είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Αρχικά δεν ήξερα ότι δεν επιτρέπονται οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας να βρίσκονται στο γήπεδο. Όμως κάθε οπαδός που βρίσκεται στο γήπεδο μας βοηθάει”. 

Για όσα πρόλαβε να αλλάξει στο διάστημα που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία του Άρη:  “Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα και ο προπονητής “βρέθηκαν” και κατάλαβαν ο ένας τον άλλον πολύ γρήγορα. Δεν είχαμε πολύ χρόνο και αυτό που μπορέσαμε να κάνουμε στις προπονήσεις ήταν να αλλάξουμε κάποια θέματα τακτικής. Τώρα που μπήκε ο “θεμέλιος λίθος” με τις δύο νίκες, θα μπορέσουμε να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο στην τακτική”. 

Για την καλή αμυντική παρουσία του Άρη:  “Είναι πολύ σημαντικό. Χωρίς καλή άμυνα, δεν μπορείς να σταθείς στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Όμως δεν είναι μόνο η αμυντική μας συμπεριφορά, αλλά και ότι μπορέσαμε να αμυνθούμε καλά από την επίθεση και “καταστρέφαμε” τα πλάνα του αντιπάλου από πολύ νωρίς”. 

Για το γεγονός ότι ο Άρης σκόραρε στα τρία πέναλτι που κέρδισε:  “Σε πρώτο βαθμό, είναι πολύ σημαντικό ότι καταφέραμε να κερδίσουμε αυτά τα πέναλτι. Ήταν ευκαιρίες που δημιουργήσαμε και θα μπορούσαμε να πετυχαίναμε κάποιο γκολ αν δεν υπήρχαν τα πέναλτι, ενώ κατά τη γνώμη μου και τα τρία ήταν ξεκάθαρα πέναλτι. Είμαι ικανοποιημένος γι΄αυτό το λόγο. Από εκεί και πέρα, γνωρίζω ότι παλαιότερα ο Άρης είχε πρόβλημα στα πέναλτι, κάναμε κάποια εξάσκηση στην προπόνηση και είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να ευστοχήσουμε και στα τρία πέναλτι”. 

Για το ότι επέλεξε την ίδια ενδεκάδα σε δύο συνεχόμενα ματς:  “Αν είναι όλοι υγιείς, θα έχουμε την ίδια ενδεκάδα και το Σάββατο στη Νέα Σμύρνη. Είναι σημαντικό να έχουμε τους αυτοματισμούς στο παιχνίδι μας και από τη στιγμή που κερδίσαμε το πρώτο παιχνίδι, δεν υπήρχε λόγος να αλλάξουμε την ενδεκάδα στο δεύτερο ματς”. 

Για το αν φοβάται ότι ο αντίπαλος θα γνωρίζει τα πλάνα του, από τη στιγμή που τα αποκαλύπτει: “Ας μην το υπερεκτιμήσουμε αυτό, γιατί και ο αντίπαλος γνωρίζει καλά τι ετοιμάζουμε. Μέχρι το Σάββατο μπορεί να προκύψουν πολλά και δεν αποκλείεται να γίνει κάποια αλλαγή, όμως αυτή είναι η βάση”. 

Για το αν θεωρεί ότι υπάρχει περίπτωση υποτίμησης του Πανιώνιου, εξαιτίας της κακής βαθμολογικής θέσης του αντιπάλου:  “Δεν πρόκειται να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο και έχουμε ήδη μιλήσει γι΄αυτό. Ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε τους βαθμούς και δεν φοβάμαι κάποια κακή αντίδραση από τους παίκτες μας”. 

Για το αν μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της πρώτης πεντάδας στο πρωτάθλημα:  “Το πιστεύω, αλλά δεν θα μας χαριστούν. Η ομάδα δείχνει μεγάλη διάθεση στην προπόνηση και σε κάθε περίπτωση υπάρχει αισιοδοξία, όμως είναι κάτι για το οποίο πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ”.