ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Ανανέωση για 3 χρόνια της Bike Friendly πιστοποίησης για το Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής

Ο πρώτος Δήμος της χώρας, που «άνοιξε το χορό» των πιστοποιήσεων στην Αυτοδιοίκηση

Παράλληλη παρουσίαση του νέου δικτύου ποδηλατικών διαδρομών της προαθωνικής χερσονήσου

Την ανανέωση της Bike Friendly πιστοποίησης για τα τρία επόμενα έτη (2023 – 2026) παρέλαβε χθες από τη NatTour ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο Δήμο της χώρας που – πριν από τρία χρόνια – απέσπασε το συγκεκριμένο σήμα, δείχνοντας το δρόμο των εξελικτικών τάσεων στον εθνικό εναλλακτικό τουρισμό.

Η τελετή απόδοσης του σήματος πραγματοποιήθηκε στο Mount Athos Resort της Ιερισσού, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου: τοπικών ξενοδόχων, ταξιδιωτικών πρακτόρων και Τύπου.

Κατά τη διάρκεια της απόδοσης, ο biking specialist της Αριστοτελικής Σύμπραξης Βασίλης Παράδας παρουσίασε στην ομάδα τον τρόπο με τον οποίο το ποδηλατικό δίκτυο της προαθωνικής χερσονήσου εμπλουτίζεται με:

*     νέες διαδρομές,

*     προσθήκη εξόδων κινδύνου στις υφιστάμενες,

*     νέα σήμανση,

*     QR CODES,

*     ηλεκτρονικούς χάρτες και

*     με ακόμη πιο λεπτομερή αποτύπωση.

Κάθε διαδρομή συσχετίζεται με μια τοπική ιστορική ταυτότητα, έτσι ώστε εκτός από την εξαιρετική φύση που περιβάλει την περιοχή γύρω από τον Άθωνα, να προωθούνται σημαντικά πολιτιστικά τοπία, αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία, οινοποιεία, τυροκομεία και εν γένει ιστορικά και πλουτοπαραγωγικά αποθέματα.

Το σχέδιο marketing του Δήμου Αριστοτέλη για τον ποδηλατικό τουρισμό απευθύνεται στις τουριστικές αγορές των Κάτω Χωρών, της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Ελβετίας και της Σκανδιναβίας. Περιλαμβάνει στοχευμένες εκθεσιακές συμμετοχές, digital καμπάνιες και σύνδεση του προιόντος με άλλες δραστηριότητες οδικού τουρισμού, τουρισμού περιπέτειας, κλπ. Στόχο του Δήμου αποτελεί μεταξύ άλλων η προσέλκυση ποδηλατικών ομάδων, που θα πραγματοποιούν την προετοιμασία τους στην Ανατολική Χαλκιδική και κατ’ επέκταση η διοργάνωση διεθνών ποδηλατικών αγώνων.

 «Δημιουργήσαμε ένα ακόμη ολοκληρωμένο τουριστικό προιόν» λέει ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος «συντηρώντας και πιστοποιώντας υπάρχουσες υποδομές, προσθέτοντας σε αυτές σύγχρονα δεδομένα αλλά και εντάσσοντας πολλά τοπικά ξενοδοχεία / επιχειρήσεις στη bike friendly εθνική πλατφόρμα, ώστε ο ποδηλάτης να βρίσκει στην περιοχή ένα σύγχρονο, ασφαλές, ευρύ και πλήρες δίκτυο ποδηλατικών υπηρεσιών».

Το σήμα παρέλαβε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Αριστοτέλη, Νίκος Αυγερινός, ο οποίος εστίασε στο αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών της επίσημης σύμπραξης:

·       αυτοδιοίκησης και

·       τοπικών επαγγελματιών του τουρισμού.