Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Μήνυση σε εταιρεία κατασκευής ρομπότ

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ μήνυσε ρωσική εταιρεία, η οποία κατασκευάζει ρομπότ, ζητώντας περισσότερα από 10 εκατ. δολάρια, καθώς χρησιμοποίησε το πρόσωπο και τη φωνή του στην κατασκευή ενός τύπου ρομπότ.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός δεν ρωτήθηκε από την εταιρεία και άρα δεν έδωσε την άδειά του, ώστε να συμπεριληφθούν το πρόσωπό του και η φωνή του στην κατασκευή ενός ρομπότ που χρησιμοποιείται σε εκθέσεις για την προώθηση του Android Robo-C.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί το ρομπότ-δείγμα, που μοιάζει στον Σβαρτσενέγκερ με στόχο να πείσει τους πελάτες ότι μπορεί να προσαρμόσει το ρομπότ, ώστε να μοιάζει σε όποιο άτομο επιθυμεί ο αγοραστής. 

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του ηθοποιού και πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνια, ο Σβαρτσενέγκερ είναι πολύ αυστηρός με τη χρήση του προσώπου του για διαφημιστικούς σκοπούς διότι «μια τέτοια δραστηριότητα μειώνει τα κέρδη και τη φήμη που έχει αποκτήσει ως σημαντικό πρόσωπο στην κινηματογραφική βιομηχανία». 

Η εταιρεία είχε ζητήσει από τον Σβαρτσενέγκερ να φωτογραφηθεί με το ρομπότ, σε έκθεση στην Αγία Πετρούπολη το 2019, αλλά ο ηθοποιός δεν δέχτηκε και ζήτησε από την εταιρεία να το αποσύρει. Ωστόσο, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, η εταιρεία συνέχισε να χρησιμοποιεί το ρομπότ και στο συνέδριο τεχνολογίας που έγινε τον Ιανουάριο στο Λας Βέγκας. Τότε, οι δικηγόροι του ζήτησαν με επιστολή προς την εταιρεία να σταματήσει να  το προωθεί το συγκεκριμένο προϊόν της.

Η εταιρεία αν και υποσχέθηκε ότι θα σταματήσει τη χρήση του προσώπου και της φωνής του ηθοποιού, τα ξαναχρησιμοποίησε στο Φεστιβάλ παιχνιδιών που έγινε στα τέλη Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη, κάτι που οδήγησε τους δικηγόρους να ζητήσουν αποζημίωση που ξεπερνάει τα 10 εκατ. δολάρια.