Αστικές αναπλάσεις, προϋπολογισμού 18.500.000 εκατομμυρίων ευρώ, ξεκινούν στο Δήμο Ν.Προποντίδας

Ξεκινάει άμεσα ένα μεγάλο έργο αστικών αναπλάσεων με παρεμβάσεις σε Ν. Μουδανιά, Ν. Φλογητά, Ελαιοχώρια, παραλία Πορταριάς, Σήμαντρα, Ν. Τρίγλια, Πετράλωνα, Ν. Ποτίδαια, Ν. Πλάγια, Ν. Καλλικράτεια και Ν. Γωνιά, καθώς υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ν. Προποντίδας Μ. Καρρά και τον κ.  Κόκκινο, εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΚΟΚΚΙΝΟΣ Α.Τ.Ε.Ε., η σχετική σύμβαση εκτέλεσης έργου.

Να θυμίσουμε ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ενώ η πρόταση είχε υποβληθεί μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον Άξονα Προτεραιότητας: «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» με τίτλο  «Αστική Αναζωογόνηση». Η ιδιαιτερότητα αυτής της πρόσκλησης είναι ότι αυτόνομα αίτημα χρηματοδότησης μπορούσαν να υποβάλουν μόνο οι πρωτεύουσες νομών, ενώ για όλους τους υπόλοιπους Δήμους η υποβολή πρέπει να γίνει μέσω της οικείας Περιφέρειας.

 «Η πρότασή μας έτυχε της αμέριστης στήριξης του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και του τότε  Αντιπεριφερειάρχη Ι. Γιώργου, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά. Θα ήταν παράλειψη ακόμη να μην ευχαριστήσω όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους, που μετείχαν στην οικονομική επιτροπή και ομόφωνα ενέκριναν την πρόταση του Δήμου μας.  Είμαι σίγουρος ότι θα δικαιώσει την επιλογή και την απόφασή τους τους το σημαντικό έργο που θα υλοποιηθεί σε μία ευρεία περιοχή του Δήμου μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Συνοπτικά και πλέον κωδικοποιημένα, οι επιμέρους τμηματικές παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται  είναι:

 Η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των οδών Παναγίας Κορυφινής και Θεσσαλονίκης, της περιμετρικής οδού βόρεια και ανατολικά του γηπέδου ποδοσφαίρου και του κλειστού γυμναστηρίου από τους φωτεινούς σηματοδότες μέχρι την οδό Τζαβούρα, της περιοχής που οριοθετείται από την οδό Θεσσαλονίκης, Κασσάνδρας, Μ. Αλεξάνδρου και Χρυσοστόμου Σμύρνης του οικισμού των Νέων Μουδανιών.

 Η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού από το ύψος του μουσείου αλιευτικών σκαφών του οικισμού των Ν. Μουδανιών έως το ξενοδοχειακό συγκρότημα OCEANIA και της παραλιακής οδού από το τεχνικό της προέκτασης της οδού Αγ. Γεωργίου για μήκος 400m περίπου προς το ξενοδοχειακό συγκρότημα OCEANIA.

 Η διαμόρφωση και επίστρωση του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης, παραλιακά στη θέση του ναού του Αγίου Γεωργίου του οικισμού των Ν. Μουδανιών.

 Η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της παραλιακής οδού του οικισμού των Ν. Μουδανιών και η ανάπλαση της περιοχής από το ξενοδοχειακό συγκρότημα OCEANIA έως την πεζογέφυρα της παραλίας Διονυσίου και η διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης στην ανάντη περιοχή.

Η ανάπλαση της παραλιακής οδού του οικισμού των Νέων Φλογητών, από τους φωτεινούς σηματοδότες έως και τα όρια του οικισμού των Νέων Πλαγίων, με ευρύτερες παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο μέχρι το ύψος του γηπέδου ποδοσφαίρου.

 Η κατασκευή συντριβανίου στην παραλία Ν. Πλαγίων.

 Η κατασκευή συντριβανίου και η διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης στην Ν. Καλλικράτεια.

 Ο ηλεκτροφωτισμός παραθαλάσσιων περιοχών της Ν. Ποτίδαιας και η ανάπλαση των οδών που περιβάλλουν την πλατεία του οικισμού, όπου και θα κατασκευαστεί συντριβάνι. 

 Η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της κεντρικής οδού του οικισμού της Νέας Γωνίας σε μήκος 1.400m περίπου, με αφετηρία τη νότια είσοδο του οικισμού και πέρας την ανατολική έξοδο.

 Η ανάπλαση των οδών της περιοχής του κεντρικού ναού των Σημάντρων, καθώς η οδός που  συνδέει την περιοχή αυτή με την πλατεία. 

 Η δημιουργία πεζοδρομίων με ηλεκτροφωτισμό εκατέρωθεν του κεντρικού άξονα της οδού, στο τμήμα που διέρχεται εντός των οικισμών της Τρίγλιας, των Ελαιοχωρίων και των Πετραλώνων.

 Η τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, καλαθάκια, κλπ) στις ανωτέρω περιοχές.

Δήμος Νέας Προποντίδας