Αυστραλία: Φόβος μετά τις πλημμύρες για τους κροκόδειλους που παραμονεύουν στα νερά

Υπό τον φόβο των μεγάλων ερπετών ζουν οι κάτοικοι του Κουίνσλαντ

Τι και αν άρχισαν να υποχωρούν τα νερά από τις πλημμύρες γύρω από την πόλη Μπερκτάουν, της Αυστραλίας, οι κάτοικοι βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με έναν νέο κίνδυνο, αυτό των κροκόδειλων που παραμονεύουν στα λασπωμένα νερά, σύμφωνα με το αυστραλιανό πρακτορείο ειδήσεων AAP.

 «Μερικοί κροκόδειλοι έχουν ήδη εντοπιστεί σε διάφορες περιοχές της κοινότητας», ανέφερε τοπικός δασοφύλακας στη βρετανική εφημερίδα The Guardian.

 «Ει δυνατόν, παρακαλούμε μείνετε έξω από τα νερά για να αποφύγετε μια τυχαία συνάντηση με έναν κροκόδειλο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Έρνι Καμπ, της πόλης αυτής της βορειοανατολικής Αυστραλίας, ακόμη και ταυροκαρχαρίες, που ζουν συνήθως στις εκβολές ποταμών, ενδέχεται να κολυμπούν στα νερά των πλημμυρών.

Οι πλημμύρες στην απομακρυσμένη κοινότητα Μπέρκταουν κοντά στην ακτή του κόλπου της Καρπεντάρια, είναι οι χειρότερες που έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με την Αυστραλιανή Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η στάθμη των υδάτων του ποταμού Άλμπερτ κατά καιρούς ξεπέρασε το ρεκόρ των 6,78 μέτρων, που είχε καταγραφεί τον Μάρτιο του 2011, ενώ επλήγησαν και οι απόμερες πόλεις Ντούματζι και Γκρέγκορι και θα περάσει λίγος χρόνος για να ξεκαθαρίσει πλήρως η έκταση της ζημιάς, τόνισε ο δήμαρχος Καμπ.

Νωρίτερα φέτος, η «πλημμύρα του αιώνα», όπως την αποκάλεσαν τοπικά ΜΜΕ, άφησε χνάρια μεγάλης καταστροφής στην περιοχή Κίμπερλι της βορειοδυτικής Αυστραλίας.

Πλημμύρες και θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν επανειλημμένα πέρυσι στην Αυστραλία, που υποφέρει ιδιαίτερα από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και σύμφωνα με ειδικούς στο μέλλον θα πληγεί ακόμη πιο συχνά από καταστροφικά φυσικά φαινόμενα.

in.gr