Αυτός ο Ελληνας προπονητής ανέλαβε την εθνική μπάσκετ του Κατάρ

Η ομοσπονδία μπάσκετ του Κατάρ, παρουσίασε με κάθε επισημότητα τον Θανάση Σκουρτόπουλο, ο οποίος ανέλαβε την εθνική ομάδα της χώρας, μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2027, που θα διεξαχθεί στη Ντόχα.

 «Ηλθα εδώ πριν από μόλις πέντε μέρες. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Έχω γνωρίσει τους παίκτες της εθνικής ομάδας και υπάρχει πολύ καλή ατμόσφαιρα μετά την συνάντηση μαζί τους. Έχω συναντηθεί και με τους νεαρούς παίκτες. Οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας του Κατάρ με υποδέχθηκαν με ανοιχτές αγκάλες. Είμαι χαρούμενος που είμαι ο νέος προπονητής της εθνικής ομάδας του Κατάρ», δήλωσε ο Σκουρτόπουλος στην πρώτη του τοποθέτηση προς τους δημοσιογράφους και πρόσθεσε:

 «Δεν μου πήρε πολύ χρόνο για ν’ αποφασίσω. Παρακολουθώ την δράση του πρωταθλήματος QBF. Ξέρω τους παίκτες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα. Είχα πολλές πληροφορίες πριν έλθω εδώ. Ξέρω πώς να κτίσω μια καλή ομάδα. Θα πρέπει να πάμε βήμα-βήμα και να έχουμε την βοήθεια όλων στην ομοσπονδία, αλλά και των παικτών. Όταν συμβεί αυτό, θα έλθει και η επιτυχία. Οι παίκτες μου είπαν τι θέλουν να πετύχουν. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι όλοι όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ θέλουν να τα πηγαίνουν καλά συλλογικά. Οπότε, ναι, ήταν εύκολο να αποφασίσω να είμαι εδώ. Υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει. Γνωρίζω ότι τα τελευταία χρόνια η απόδοση της εθνικής ομάδας έπεσε λίγο μετά από μια πολύ παραγωγική φάση νωρίτερα. Αλλά ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί συναρπαστικοί νέοι παίκτες, για μεγαλύτερες αποστολές».

 «Καλωσορίζουμε τον νέο μας προπονητή, Αθανάσιο Σκουρτόπουλο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργασθούμε μαζί του καθώς ξεκινάμε το συναρπαστικό ταξίδι μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIBA 2027 που θα διεξαχθεί στην Ντόχα. Έχουμε πολλά βασικά τουρνουά που εξετάζουμε σε αυτό το τετραετές ταξίδι που έχουμε μπροστά μας», επεσήμανε από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της QBF, Σααντούν Σαμπάχ αλ Κουβαρί.

Ο Σκουρτόπουλος είπε ότι η πρώτη αποστολή του Κατάρ αρχίζει στην Ταϊβάν και στο τουρνουά Jones Cup. Η εφετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 20 Αυγούστου με την συμμετοχή εννέα ομάδων. Μετά από αυτό το τουρνουά, η εθνική ομάδα του Κατάρ θα λάβει μέρος στο Atlas Basketball Challenge στην Κίνα και ακολούθως στους Ασιατικούς Αγώνες στα τέλη Σεπτεμβρίου.

real.gr