Αυξάνονται οι μοναχοί στο Άγιο Όρος

Εγκρίθηκε η μελέτη αποκατάστασης του οδικού δικτύου Δάφνης Καρυών στη χερσόνησο του Άθω, που είχε καταστραφεί από τις θεομηνίες του περασμένου Απριλίου. Παράλληλα γίνονται διαρκείς βελτιώσεις του οδικού δικτύου προς όλες τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους.

Η πιο σημαντική παρέμβαση των ημερών που διανύουμε είναι το αναστηλωτικό έργων στις Μονές, καθώς και οι νέες κατασκευές για πτέρυγες, κελιά και μικρές Μονές. Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι εγκρίνεται η κατασκευή και νέων κτιρίων. Κτίρια που αφορούν όχι μόνο χώρους φιλοξενίας για προσκυνητές αλλά και κελιά στις Ιερές Μονές, καθώς σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΚΕΔΑΚ, Ηλία Περτζινίδη, ο αριθμός των νέων μοναχών διαρκώς αυξάνεται. «Εκτός από τους μοναχούς, χρόνο με το χρόνο αυξάνονται και οι προσκυνητές. Το Άγιο Όρος έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια προβολής της ιστορίας και του πλούτου του στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο να καταφτάνουν μόνο και μόνο για να δουν την Αθωνική Πολιτεία από κοντά», τονίζει ο ίδιος.

Το διάστημα αυτό λόγω πανδημίας covid κανείς από τα συνεργεία που εκτελούν εργασίες δεν περνά την Ουρανούπολη αν δεν επιδείξει αρνητικό τεστ. Κατά τ’ άλλα όλα τα προγραμματισμένα έργα συνεχίζονται κανονικά και απρόσκοπτα.