Χαλκιδική: Άφησε άλογο δεμένο στον ήλιο

– «Δικό μου είναι ό,τι θέλω το κάνω»

Απίστευτο περιστατικό καταγγέλλει εθελοντής του Φιλοζωικού Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Σωματείου Πολυγύρου

Ένα απίστευτο περιστατικό με άλογο το οποίο ήταν δεμένο στον ήλιο καταγγέλλει εθελοντής του Φιλοζωικού Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Σωματείου Πολυγύρου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάρτηση που έγινε στη σελίδα του Σωματείου στο facebook, ο εθελοντής ήταν συνεπιβάτης σε αυτοκίνητο όταν είδε ένα άλογο δεμένο στον ήλιο σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας, το Σάββατο 8 Ιουλίου στις 3 το μεσημέρι. Σταμάτησε το αυτοκίνητο για να ελέγξει την κατάσταση του ζώου και διαπίστωσε ότι το σκοινί ήταν τόσο κοντό με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει στο ζώο να μετακινηθεί στη σκιά.

Αμέσως κάλεσε την άμεσο δράση ώστε να βρεθεί ο ιδιοκτήτης, να γίνουν συστάσεις και να μετακινηθεί το ζώο στη σκιά. Το άλογο είχε δεκάδες μύγες πάνω στο πρόσωπό του και υπήρχε ένας κουβάς για νερό που ήταν πεσμένος.

Κατά την αναμονή για την έλευση του περιπολικού, ήρθε ο ιδιοκτήτης για να βάλει νερό στο ζώο. Όταν ο εθελοντής του ζήτησε να μετακινήσει το άλογο στη σκιά, εκείνος είπε πως είναι δικό του περιουσιακό στοιχείο και το διαχειρίζεται όπως θέλει, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει φραστική ένταση.

Αναλυτικά, η ανάρτηση έχει ως εξής:

ΑΛΟΓΟ ΔΕΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ!!

Εθελοντής του σωματείου, όντας συνεπιβάτης σε αυτοκίνητο, είδε ένα άλογο δεμένο στον ήλιο σε συνθήκες υψηλης θερμοκρασίας, Σάββατο 8/7, στις 15.00!! Σταμάτησε το αυτοκίνητο για να ελέγξει την κατάσταση του ζώου. Διαπίστωσε ότι ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΟ ΜΕ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΈΠΕΙ ΣΤΟ ΖΩΟ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΣΤΗ ΣΚΙΑ.

ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟ 100 ώστε να βρεθεί ο ιδιοκτήτης, να γίνουν συστάσεις και να μετακινηθεί το ζώο στη σκιά.

Το άλογο είχε δεκάδες μύγες πάνω στο πρόσωπό του και υπήρχε ένας κουβάς για νερό που ήταν πεσμένος.

Κατά την αναμονή για την έλευση του περιπολικού, ήρθε ο ιδιοκτήτης για να βάλει νερό στο ζώο. Όταν ο εθελοντής του ζήτησε να μετακινήσει το άλογο στη σκιά, εκείνος είπε “ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ”

Ακολούθησαν πολλά “γαλλικά”, όπως φαντάζεστε.

Όταν ήρθε το περιπολικό προσπέρασε για παρα πολλά μέτρα το σημείο που ήταν δεμένο το άλογο (ο οδηγός ισχυρίστηκε ότι δεν το είδε ενώ ο συνοδηγός είπε ότι το είδε) παρά τα σήματα του εθελοντή να σταματήσει…

Μέχρι να περπατήσει ο εθελοντής για να βρει το περιπολικό, ο ιδιοκτήτης του αλόγου το πήρε και έφυγε… Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη η βιασύνη του να εξαφανίσει το άλογο που άφησε ανοιχτή τη βρύση…

Στη συνέχεια δόθηκαν τα στοιχεία του εθελοντή και η περιγραφή της κατάστασης στο πλήρωμα του περιπολικού, για να λάβε αργότερα τηλεφωνημα από το Α.Τ ότι οι αστυνομικοί του περιπολικού δεν βρήκαν το ζώο εκεί, επομένως δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση.

Φυσικά, υπήρχαν φωτογραφίες που είχαν ήδη σταλεί στο Α.Τ… εν ολίγοις από τις 15.00 φτάσαμε στις 21.45 για να γίνουν αυτά που πρέπει… (έτσι, για να μην ρωτάτε μερικοί γιατί ζητάμε συνεργασίες και φιλοξενίες για ζώα- δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα).

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΩΝ!!