Χαλκιδική: Αλλάζει όψη παραδοσιακό χωριό

Στις 700.000 ο προϋπολογισμός του έργου

Σύντομα θα ξεκινήσει έργο 700.000 ευρώ για την προστασία και ανάδειξη του παραδοσιακού οικισμού της Αρναίας στη Χαλκιδική. Στο πλαίσιό του θα γίνει αποκατάσταση παλιών και δημιουργία νέων καλντεριμιών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση του δήμου Αριστοτέλη έχει γίνει η δημοπράτηση και οι εργασίες θα ξεκινήσουν στο προσεχές διάστημα.

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η αποκατάσταση υποδομών σε εσωτερικούς δρόμους εντός του παραδοσιακού ιστού του οικισμού της Αρναίας, ώστε τελικά να μετατραπούν σε παραδοσιακά καλντερίμια.

Όπως αναφέρεται: “Πρωταρχικός στόχος είναι η αναβάθμιση της περιοχής και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου έτσι ώστε να δοθεί στους κατοίκους και επισκέπτες ένας αισθητικά αναβαθμισμένος ελεύθερος δημόσιος χώρος κίνησης στο ιστορικό κέντρο του οικισμού”.

Το έργο, που έρχεται να συμπληρώσει με τον καλύτερο τροπο την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας, περιλαμβάνει αποκατάσταση των καλντεριμιών σε σημεία που έχουν φθαρεί, δημιουργία καναλιών απορροής όμβριων υδάτων για την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων, αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, αντικατάσταση του δικτύου αποχέτευσης και συνδέσεων του δικτύου ύδρευσης.

Λ.Β.