Χαλκιδική: Έκοψε τα φτερά 2 παπαγάλων

– Τους φωτογράφιζε με περαστικούς

Του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ

– Η ανακοίνωση της οργάνωσης Animal Rescue and Defence

Πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής επειδή, όπως αποκάλυψε η φιλοζωική οργάνωση Animal Rescue and Defence Squad, χρησιμοποιούσε ως κράχτες δύο παπαγάλους Macaw. Σύμφωνα με την οργάνωση, στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από το Τμήμα Κασσάνδρειας, το δασαρχείο Χαλκιδικής και ο δήμος Κασσάνδρας.

 «Με την άψογη συνεργασία όλων μας με εντολή εισαγγελέα αφαιρέθηκαν δύο παπαγάλοι Macaw , τους οποίους χρησιμοποιούσανε για κερδοσκοπικό σκοπό στην παραλία Πευκοχωρίου. Κατατέθηκε μήνυση για Όρους ευζωίας και παθητική κακοποίηση και με εντολή του Εισαγγελέα Χαλκιδικής τα ζώα αφαιρέθηκαν και φυσικά βεβαιώθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του 4830/2021 ύψους 20.000€» αναφέρεται στην ανακοίνωση της φιλοζωικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι Αρχές διαπίστωσαν ότι ο άνδρας που είχε στην κατοχή του τους δύο παπαγάλους, τους έβγαζε φωτογραφίες με περαστικούς, έναντι χρηματικού ποσού 10 ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τους είχε κόψει τα φτερά ώστε να μην μπορούν να πετάξουν!

Η ανακοίνωση από την Animal Rescue and Defence Squad

Εχθές συμμετείχαμε ενεργά σε μία εξαιρετικά καλοστημένη επιχείρηση η οποία είχε και την καλύτερη έκβαση μαζί με την Ελληνική Αστυνομία Τμήμα Κασσανδρειας, το Δασαρχείο Χαλκιδικής, τον Δήμο Κασσάνδρας.

Με την άψογη συνεργασία όλων μας με εντολή εισαγγελέα αφαιρέθηκαν δύο παπαγάλοι Macaw, τους οποίους χρησιμοποιούσανε για κερδοσκοπικό σκοπό στην παραλία Πευκοχωρίου.

Κατατέθηκε μήνυση για Όρους ευζωίας και παθητική κακοποίηση και με εντολή του Εισαγγελέα Χαλκιδικής τα ζώα αφαιρέθηκαν και φυσικά βεβαιώθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του 4830/2021 ύψους 20.000€ Ας ελπίσουμε να βοηθήσουμε έτσι να υπάρξει μείωση του φαινομένου της χρήσης των ζώων για κερδοσκοπία.