Χαλκιδική: Επισκέψιμο ξανά για το κοινό το Μάιο του 2023 το Σπήλαιο Πετραλώνων

«Την επόμενη τουριστική περίοδο το σπήλαιο των Πετραλώνων, όπως και το μουσείο, θα δεχθούν και πάλι τους πολυπληθείς επισκέπτες τους», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, κατά τη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε χθες, τονίζοντας ότι αποτελούν σημαντικό πολιτιστικό και οικονομικό πόρο για την περιοχή και την ευρύτερη περιφέρεια.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το σπήλαιο θα αποδοθεί τον Μάιο και το μουσείο τον Αύγουστο του 2023.

Στο σπήλαιο Πετραλώνων είναι σε εξέλιξη το έργο «Ανάδειξη του Σπηλαίου Πετραλώνων και Αναβάθμιση των Υποδομών του», προϋπολογισμού 1.053.848 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας – ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στο μουσείο βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο «Επανέκθεση συλλογών Μουσείου Πετραλώνων», με προϋπολογισμό 529.200 ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας-ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το έργο προσβασιμότητας για ΑμΕΑ τόσο στο μουσείο, όσο και στο σπήλαιο, εντάσσεται στο ΥΠΠΟΑ για να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το απόγευμα της Παρασκευής, η Λίνα Μενδώνη εγκαινίασε στο παλαιό κτίριο του μετοχιακού συγκροτήματος Νέων Φλογητών την έκθεση «Η Επανάσταση του 1821 στη Χαλκιδική», με την οποία ολοκληρώνεται ο κύκλος των επετειακών εκδηλώσεων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Στην αυτοψία των χὠρων συνόδευσαν την υπουργό ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, ο προϊστάμενος της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας Αντρέας Ντάρλας, ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους Γιώργος Σκιαδαρέσης και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΠΟΑ.

typosthes.gr