Χαλκιδική: Έρχεται με Νατάσα Μποφίλιου το Sani Festival – Όλο το πρόγραμμα!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

 

Με καλλιτέχνες που για πρώτη φορά σύστησε ζωντανά στο ελληνικό κοινό κάποια χρόνια πριν, αλλά και με νέους ερμηνευτές θα γιορτάσει το φετινό Sani Festival τα 25 χρόνια ζωής του.

Η Καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη αναφέρει σε σημείωμά της: «Προσκαλέσαμε αγαπημένους μας από τη διεθνή αλλά και την εγχώρια σκηνή, μερικούς από τους καλλιτέχνες που πρώτη φορά ζωντανά εμείς συστήσαμε στο ελληνικό κοινό για να γιορτάσουμε όλοι μαζί. Αλλά και άλλους, που πρώτη φορά φιλοξενούμε, πρώτη φορά συστήνουμε ζωντανά -όπως συνηθίζουμε να κάνουμε-γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας το έργο τους. Ένας κύκλος όλα. Ένας κύκλος αγάπης και πληθώρας συναισθημάτων. Κάτω από τον ίδιο έναστρο ουρανό ανάβουμε τα φώτα και φέτος».

Η αυλαία θα ανοίξει στις 8/7 με την πολυμελή νορβηγική Trondheim Jazz Orchestra που θα παίξει στο πλαίσιο του Jazz on the Hill, με επικεφαλής τον σαξοφωνίστα, συνθέτη και ενορχηστρωτή Eirik Hegdal σε σύμπραξη με τον σαξοφωνίστα Joshua Redman. Στις 15/7 τη σκυτάλη, στην ίδια πάντα ενότητα, θα πάρει ο βραβευμένος με 4 Grammy μουσικός Gonzalo Rubalcaba, που είχε πρωτοεμφανιστεί σε ελληνικό έδαφος στο Sani Festival το 2002, και επέστρεψε στο λόφο Σάνη το 2005 συνοδεύοντας στο πιάνο τον κοντραμπασίστα Charlie Haden.

Στις 23/7 θα δώσει συναυλία η Dee Dee Bridgewater,

στην τρίτη της εμφάνιση στο Φεστιβάλ (έχουν προηγηθεί εμφανίσεις το 2000 και το 2007) και στο πλαίσιο της ενότητας International Sounds. Στις 29/7 σειρά θα έχει η κόρη της, China Moses, που είχε πρωτοσυστηθεί στο ελληνικό κοινό και το 2013.

Στο Greek Variations θα δούμε τον Μανώλη Μητσιά στις 5/8 και τη Νατάσσα Μποφίλιου στις 13/8.Και η αυλαία θα πέσει στις 19/8 με μια αποκλειστική συναυλία-αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου με συμμετοχή της Μυρσίνης Μαργαρίτη (υφίφωνος) και του  Γιάννη Χριστόπουλου (τενόρος)  στην ενότητα Classical Waves.

Περισσότερες πληροφορίες στο site του φεστιβάλ: εδώ