Χαλκιδική: Εργατικό ατύχημα οικοδόμου

Εργατικό ατύχημα είχε την περασμένη Παρασκευή (14/6) εργαζόμενος οικοδόμος στη Χαλκιδική. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το “Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων” του νομού Χαλκιδικής:

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο συνάδελφος και μέλος του συνδικάτου μας, που στις 14 Ιουνίου έπεσε θύμα εργατικού ατυχήματος στη Συκιά Χαλκιδικής.

Ο συνάδελφος έπεσε από σκαλωσιά, τραυματίστηκε σοβαρά και η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Τα αίτια του ατυχήματος δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η παρατεταμένη ανεργία σε συνδυασμό με την καλοκαιρινή ζέστη και τα χαμηλά μεροκάματα, που δεν αφήνουν περιθώριο για επιπλέον μέτρα ασφαλείας καθώς θυσιάζονται στο να καλυφθούν τα οικογενειακά έξοδα και η βαριά φορολογία που υφίσταται η εργατικά και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οδηγούν τους συναδέλφους να παίζουν την ζωή τους κορόνα γράμματα.

Τέτοιες καταστάσεις μπορούμε και πρέπει να τις αποφύγουμε οργανώνοντας τον αγώνα μας μέσα από τα συνδικάτα που έχουν ταξικό προσανατολισμό, παλεύουν και διεκδικούν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Ευχόμαστε ο συνάδελφος να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να γυρίσει υγιείς στην οικογένειά του.

Για την εξέλιξη της κατάστασής του και τα αίτια που δημιουργούν τα εργατικά ατυχήματα στον κλάδο μας και όχι μόνο θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση.

error: Content is protected !!