Χαλκιδική: Μειωμένες οι πληρότητες στα ξενοδοχεία για τον Μάιο

Στο 40% κατά μέσο όρο κινούνται οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής αυτόν τον Μάιο, μειωμένες συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (60%), σύμφωνα με τα στοιχεία των προκρατήσεων, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη για το 14ο Πολυσυνέδριο Καινοτομία και Ανάπτυξη.

Αν κάνουμε τα περσινά νούμερα θα πολύ ικανοποιημένοι, πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ απέδωσε την πτώση στο γεγονός ότι η Τουρκία έχει βγει πολύ δυναμικά, μετά δυο χρόνια ύφεσης. Σχετικά με την Τουρκία, τόνισε ακόμη ότι υπάρχει μια ακόμη πρόκληση στο ενδεχόμενο επίτευξης τελικά διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Ρωσία, η οποία θα επιτρέπει στους Ρώσους να επισκέπτονται τη γείτονα μόνο με ταυτότητα.

Η φετινή τουριστική σεζόν, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων χρειάζεται υπομονή και επιμονή, ιδιαίτερα στο θέμα της διατήρησης των τιμών. Όπως τόνισε, φαίνεται ο Μάιος να είναι δύσκολος γενικά και για τη χώρα, ωστόσο στο τετράμηνο τα πράγματα φαίνεται ότι θα πάνε καλύτερα, και από τη Βαλκανική και από την τοπική αγορά.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης Τύπου, προανήγγειλε εξάλλου τα εγκαίνια έξι περιπατητικών διαδρομών μέσα στον Μάιο από τις 20 συνολικά που προγραμματίζονται στη Χαλκιδική.

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΖΟΥΦΗ